donderdag, 20 december 2018 09:37

We staan aan de grond genageld…

…en dat krijgen maar weinig tackers voor elkaar. Dat zit zo. Makita stelt voor deze KlusVisie Kerstspecial de nieuwe DBN600ZJ 18 volt-accutacker met een 5.0 Ah-accu beschikbaar. Onder meer de ergonomie is verbeterd ten opzichte van oudere modellen, zo belooft de producent. Het op het oog lijvige apparaat knalt van 25 tot 64 mm 1,35 x 1,61 mm nails in het materiaal. Bij overleg ontstaat wat spraakverwarring. Want de een spreekt over nagels, de ander over brads of bradnails. Of J-brads. Dus kiezen we voor de term J-bradnagel. Boeien, als die machine zijn werk maar doet.

Eenvoudig & snel
Het plaatsen van de nagels in het magazijn gaat eenvoudig en snel: de kap omhoogtrekken, magazijn vullen, de kap in de vergrendeling vastdrukken en knallen maar.

Twee bradnagels per seconde
Ook voor het echte zware werk loopt de Makita niet weg. De machine schiet zonder problemen rap 64 mm-bradnagels door een vloerplaat de vloerbalk in. Deze klus klaren de meesten onder ons met 2 duim-spijkers. Met de 64 mm-bradnagels weten we zeker dat we een sterke verbinding maken. In de repeteerstand kunnen we twee 25 mm-bradnagels per seconde het hout in schieten. We ervaren tijdens het werk een zeer kortdurende vertraging in vergelijking met luchttackers. Van haperen is geen sprake. Voor ons soort werk is deze machine meer dan snel genoeg.
We meten de knallen met een decibelmeter op het mobieltje en komen uit op 98 dBA, op drie meter afstand. Het dragen van oorwarmers is dus aanbevolen. De klappen op de nagels deelt de Makita uit met een plunjer. Je hoort dat de motor een veer aantrekt.

Lees het volledige artikel in KlusVisie 8-2018.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

 

 

 

 

 

 

 

 
Copyright © BDUmedia 2015