dinsdag, 16 oktober 2018 07:00

Festool en Milwaukee mobiliseren de vakman

Festool en Milwaukee presenteren nieuwe oplossingen waarmee de vakman comfortabel gereedschap verplaatst. Festool kiest voor een verrijdbare werkplaats met transportruimte, Milwaukee ziet kansen voor een robuust uitgevoerd transportsysteem.

De basisuitvoering van de mobiele werkplaats MW1000 van Festool bestaat uit een verrijdbare werkplaats met een in hoogte verstelbare, kleine werktafel en een uittreklade. Ook beschikt de werktafel over een bak waarin een minisystainer past en waarop je systainers kunt plaatsen. Met de T-Loc zet je de kisten vast. Blokjes voorkomen dat de systainers door de achterkant kunnen vallen.
Aan de achterzijde zit een inklapbare werktafel die met een riem op zijn plaats wordt gehouden. Zowel deze als de kleine werktafel voert Festool uit met degelijke stoothoeken. Handig: de uittreklade is in hoogte verstelbaar. Ook kan de eigenaar het systeem uitbreiden met meer lades.
Het valt op dat de werktafel geen ruimte voor de stofzuiger biedt. Dus zullen we twee keer moeten lopen. Daar staat tegenover dat we nu in één keer de werktafel met wat gereedschap, hulpmiddelen en materialen kunnen verplaatsen.

Glijvlakken
De MW1000 laat zich met de robuuste wielen comfortabel verplaatsen. Uiteraard kost het kracht om de werkplaats bij een trap omhoog te trekken. Maar het is goed te doen. De rubberwielen zullen een trap niet snel beschadigen en zorgen ervoor dat je met de relatief smalle werktafel een ongewenste aanraking met een muur kunt voorkomen. De beugel waarmee we de tafel omhoog trekken, is verstelbaar. Festool voert de kar ook uit met glijvlakken zodat je ’m zonder rug en ledematen te verzieken in en uit de bus kunt manoeuvreren. Eenmaal op de werkplek aangekomen, zet je de werktafel met een rem vast.

Lees het volledige artikel in KlusVisie 6-2018.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

 

 

 

 

 

 

 

 
Copyright © BDUmedia 2015