Voelbare steenstructuur in douchevloer Sestra

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
Geberit introduceert de nieuwe douchevloer Sestra. Bijzonder aan dit product is het karakteristieke oppervlak met een zichtbare en voelbare steenstructuur. Het robuuste steenhars voelt aangenaam warm aan de voeten en is, mede dankzij het profiel, antislip. Sestra is verkrijgbaar in verschillende kleuren en afmetingen en kan volledig in de vloer geïntegreerd worden, maar kan indien gewenst ook verhoogd ingebouwd worden. Bovendien is zowel de douchevloer als de haarzeef in de afvoer eenvoudig schoon te maken en te houden

De leisteenstructuur van de nieuwe douchevloer Sestra past goed bij matte vloer- of wandtegels voor een natuurlijke badkamersfeer, aldus fabrikant Geberit die eind vorig jaar badkamerlijn Renova introduceerde. Door het matte oppervlak van de vloer te combineren met een glanzende wand- en vloerafwerking ontstaat er juist meer contrast en speelsheid in de badkamer. Door de ruime keuzemogelijkheid, zowel in kleur als afmeting, is Sestra toe te passen in verschillende badkamerstijlen en in verschillende badkamergroottes en -vormen.

Oppervlak van Sestra

De douchevloer bestaat uit massief steenhars. Dit moet comfortabel en warm aan de voeten voelen. Dankzij de fijne contouren, waarmee het materiaal is afgewerkt, heeft Sestra ook opmerkelijke antislip-eigenschappen, namelijk de hoogste antislipklasse C. Daardoor is de douchevloer ook zeer geschikt voor gebruik in drempelloze badkamers. Per slot van rekening kan de douchevloer feilloos geïntegreerd worden in de vloer. Als dit niet mogelijk of wenselijk is, kan Sestra ook verhoogd ingebouwd worden, tot 4 cm boven de afgewerkte vloer.

Verschillende kleuren en afmetingen

De Sestra-douchevloer is verkrijgbaar in de kleuren wit, steengrijs en grafiet. Deze drie kleuren zijn in perfecte harmonie met de leisteenstructuur van het oppervlak. De douchevloer is zowel in het vierkant als in een rechthoekige variant te verkrijgen en daarbinnen in verschillende afmetingen. In totaal is er keuze uit maar liefst twaalf uitvoeringen.

Geschikt voor lage vloerhoogten

De bijzonder vormgegeven sifon van het systeem is compact en zelfreinigend – bij normaal gebruik. De standaard waterslothoogte is 50 mm en voldoet daarmee, ook bij renovaties, aan de Nederlandse wet- en regelgeving. Ondanks het minimalistische design overtreft de sifon de vereiste afvoerprestatie met gemak: in plaats van de door EN 274 vereiste 0,4 liter per seconde haalt de Geberit Sestra-sifon met een waterslothoogte van 50 mm 0,6 liter per seconde.

Reiniging

De Sestra-douchevloer kent geen hoeken of richels waar water en vuil kan achterblijven. Hierdoor is de douchevloer heel makkelijk te reinigen. Het water wordt in een vloeiende beweging geleid naar de smalle geïntegreerde vloergoot, waar zich onder de afvoerkap een kamvormige haarzeef bevindt. Deze voorkomt verstopping van de sifon en is zeer gemakkelijk te reinigen, aldus Geberit.