Verfwebwinkel Beitz.nl specialiseert zich in buitentoepassingen

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
Nieuwkomer Beitz.nl legt de focus op buitentoepassingen van verf, beits en olie. De webshop brengt producten aan de man in heel België en Nederland.

Eigenaar Luuk Vink: “Wij zagen kansen in de markt van olie en beits voor buitentoepassingen. Hierbij moet je denken aan gevelverf, schuttingbeits en hardhoutolie voor vlonders. Tijdens mijn afstuderen bij Houthandel Gadero viel mij op dat er weinig echte kennis is over hoe je hout buiten goed moet behandelen, terwijl dit juist heel belangrijk is. Hier heb ik me afgelopen twaalf maanden dan ook helemaal in verdiept. Met blogs en video’s probeer ik deze kennis over te brengen op de klant. We hebben daarbij gekozen voor een breed scala aan merken van Lacq tot Cetabever en van Woodstain tot Koopmans. Doordat veel mensen thuis zitten door Corona hebben we de markt mee. Heel veel mensen zijn aan het schilderen geslagen. We proberen deze klanten zo goed mogelijk op weg te helpen. ”

Seizoensgebonden

Het idee ontstond in 2019 en de onderneming opende de virtuele deuren in de winter van dat jaar. Dat betekent dat de echte handel nog even uitbleef, want het is natuurlijk een seizoensgebonden product. De focus is dan ook eerst gelegd op de website. Uitgebreide uitleg in de vorm van video’s en blogs moet de klant helpen bij het maken van een beslissing. “Juist op het gebied van advies heeft de bouwmarkt vaak nog de voorkeur voor doe-het-zelvers. Wij proberen dit tegen te gaan door een unieke website te maken met alles wat de klant nodig heeft.”

Dagelijks weerupdate

Zo update de site dagelijks de weersverwachting voor de komende dagen en wordt aangegeven of het mooi schilder weer wordt. Daarnaast wordt er hard gewerkt om zoveel mogelijk filmpjes op de site te zetten met uitleg over bepaalde producten en klussen. Volgens Beitz.nl heeft dit de toekomst. “We zijn er waarschijnlijk nog vroeg bij, verwacht wordt dat online-doe-het-zelfzaken alleen maar gaan groeien. Dan hebben wij hopelijk al een voorsprong.”

Lees het laatste nieuws omtrent klussenondernemen, verbouwen en materialen en gereedschap bij Klusvisie.nl.