Vasco Vica krijgt met koeling extra functionaliteit

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
Met de introductie van de geruisloze warmtepomp Vica 8 AW E (Air Water Extern) maakte Vasco vorig najaar naar eigen zeggen de cirkel rond: warmteafgifte, ventilatie én warmteopwekking. Nu biedt deze duurzame oplossing nog meer comfort en flexibiliteit, zo stelt het bedrijf. Zo kan de woning niet alleen in de winter worden verwarmd maar in de zomer ook worden gekoeld – via vloerverwarming of ventilo-convectoren. 

Met de lucht/water-warmtepomp Vica 8 AW E biedt Vasco Group voortaan ook de mogelijkheid tot actieve koeling. Hierbij wordt het proces omgekeerd en wordt de warme buitenlucht gebruikt om koud water op te wekken (tot bv. 7°C). In combinatie met vloerverwarming wordt er zo veel mogelijk gewerkt met 18°C om condensvorming te voorkomen. In combinatie met Vasco Vica Combi Collect wordt aangeraden om de koeltemperatuur op minimaal 18°C te houden. De warmtepomp blijft in de zomer garanderen dat er voldoende sanitair warm water beschikbaar is.

Optimaal binnenklimaat

Vasco Group biedt een breed scala aan totaaloplossingen op het gebied van verwarming, ventilatie en koeling voor een optimaal binnenklimaat. De kwaliteitsmerken voor paneelradiatoren zijn Superia in België en Brugman in Duitsland, Frankrijk, Polen en Nederland. Naast radiatoren is Vasco ook een belangrijke speler op het gebied van ventilatie, warmtepompen, luchtzuivering en vloerverwarming. De productielocaties zijn gevestigd in België, Nederland en Polen. Vasco Group, met hoofdvestiging in Dilsen (BE), telt ca. 500 medewerkers en maakt deel uit van de Zwitserse Arbonia Group.