Prefab betonwanden met afgewerkte keramische gevel

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
Het Belgische baksteenbedrijf Vandersanden en de Nederlandse prefabspecialist Spaansen slaan de handen ineen om prefab woningen in een stroomversnelling te brengen. Voortaan kan Spaansen gevels compleet afgewerkt met keramische baksteenstrips leveren. Deze totaaloplossing krijgt de naam Gevelklaar en is mede mogelijk gemaakt door het RoboBrick-systeem van Vandersanden.

De voordelen van deze innovatie op het gebied van prefab zijn legio, aldus beide bedrijven. De doorlooptijd van de bouw wordt aanzienlijk ingekort en ook de kosten en de CO2-uitstoot worden sterk gereduceerd. Doordat de buitenschil van de woning in een mum van tijd volledig gemonteerd kan worden, zijn er minder aanvoer van bouwmaterialen noodzakelijk waardoor de handelingen en transportbewegingen op de bouwplaats afnemen. Daar komt bij dat het gebruik van steenstrips, in plaats van een volle baksteen, een besparing aan grondstoffen en energie oplevert van 60 procent. De steenstrips die worden gebruikt hebben immers een breedte van 2 cm, terwijl een traditionele gevelsteen 10 cm breed is. Met hetzelfde verbruik, kan er een groter geveloppervlak bekleed worden.

Intensief innovatietraject leidt tot prefab baksteenstrips

Deze nieuwe oplossing op het gebied van prefab is het resultaat van een intensief innovatietraject van beide familiebedrijven. Bij de ontwikkeling heeft men steeds de bevindingen en feedback van trouwe klanten ter harte genomen. “Bij Spaansen luidt ons motto ‘Verbinding Is Ons Succes”. In Vandersanden hebben wij dan ook een partner gevonden die dezelfde kernwaarden deelt en dankzij een innovatieparcours prefab gevels samen met ons naar een hoger niveau tilt”, vertelt Ab Knook, groepsdirecteur bij Spaansen. “Bij Vandersanden geloven wij al generaties lang dat je het mooiste samen maakt. Wij zijn blij om samen met Spaansen deze duurzame oplossing vorm te geven”, vult Maarten Leën, directeur New Business Development en R&D bij Vandersanden aan.

Specifieke wensen

Het door Vandersanden ontwikkelde Robobrick-systeem is vertaald naar de specifieke wensen van Spaansen en wordt momenteel bij Spaansen in een nieuwe productiehal geplaatst. Het gehele productieproces van de prefab gevelsystemen vindt in Harlingen plaats.

KlusVisie.nl biedt actualiteit voor professionals uit de klussen- en onderhoudsbranche. De rubriek Klussen biedt klustips, nieuws over klussen en nog veel meer.