Nieuwe compressor van Metabo ideaal voor mobiel gebruik

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
De nieuwe olievrije compressor Basic 160-6 W OF van Metabo kan door het lage gewicht van slechts 8,4 kg en de geringe afmetingen gemakkelijk worden vervoerd. De inklapbare handgreep en geïntegreerde kabelopwikkeling dragen ook bij aan het vervoersgemak van het apparaat.

De compressor Basis 160-6 W OF heeft bovendien weinig onderhoud nodig, aldus Metabo, dat eerder ook al een mobiele tafelzaag introduceerde. “Dit komt met name door de olievrije zuigercompressor“, vertelt Julian Sauter, productmanager bij het bedrijf. Ook bij temperaturen onder nul moet de compressor probleemloos werken en kan hij onder alle omstandigheden vervoerd en gebruikt worden. “Op de stabiele rubberpootjes staat hij altijd stevig en het geïntegreerde buizenframe beschermt alle onderdelen optimaal“, aldus Sauter.

Compressor voor uiteenlopende toepassingen

De nieuwe compressor kan voor uiteenlopende toepassingen worden gebruikt. De tankinhoud bedraagt 6 liter. Daarmee is het apparaat bijvoorbeeld geschikt voor het tackeren, nieten, uitblazen en het vullen van banden of werkzaamheden met kitpistolen met kokers, vetpersen en popnageltangen.

Altijd de juiste druk

De bedienings- en weergave-elementen van de compressor Basic 160-6 W OF zijn ergonomisch geplaatst. Met twee goed afleesbare manometers voor de tank- en werkdruk en een grote draaiknop kan de druk gemakkelijk en passend voor elk gereedschap worden ingesteld. Een geïntegreerde overbelastingsbeveiliging beschermt de motor tegen oververhitting. Het condensventiel kan door de gemakkelijk te bereiken kraan met vleugelgreep eenvoudig met één hand worden opengedraaid. De universele koppeling is uitwisselbaar met de internationale normen van alle Euro-, ARO- en ISO-steeknippels.