Kleur van het Jaar volgens Histor: Transcend

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
Histor kiest voor een neutrale, ietwat nostalgische kleur als de Kleur van het Jaar. Transcend is een warme beigetint met zachte, rode ondertoon. De kleur is geschikt als hoofdkleur, maar doet het ook goed in combinatie met andere neutrale en pasteltinten of als achtergrond om levendige kleuren te laten knallen. Transcend is veelzijdig en vormt samen met de Histor Inspiratiepaletten een mooie basis om zelf persoonlijke kleurcombinaties te maken, aldus de fabrikant. De drie Inspiratiepaletten van 2021 zijn Be True, Be Wild en Be Well.

De afgelopen jaren domineerden grijstinten het interieur als de perfecte neutrale kleur. Histor hoopt met zijn Kleur van het Jaar daarin tegenwicht te bieden. Het ‘nieuwe normaal’ heeft de behoefte aan meer warmte aangewakkerd en daardoor ziet de fabrikant de interesse verschuiven van het koelere grijs naar het warmere bruin. Mensen voelen zich volgens Histor momenteel meer aangetrokken tot kleuren die staan voor verbinding met de aarde, tot kleuren die troost bieden. Bruintinten geven een gevoel van geborgenheid en rust. Transcend is zo’n kleur. De rode ondertoon maakt ‘m complexer dan een vlakke beige en het is daardoor een hoogstaande, neutrale tint.

‘Histor inspireert met Kleur van het Jaar’

Met de Kleur van het Jaar en de kleurpaletten wil Histor mensen inspireren een meer persoonlijke kijk op kleur te ontwikkelen en die ook toe te passen. Het gaat om een totaalpakket aan kleuren, opgebouwd vanuit drie verschillende thema’s met elk hun eigen sfeer en stijl. Be True verbindt heden en verleden, Be Wild staat voor creativiteit en optimisme en Be Well geeft een gevoel van comfort en balans. Met het 60-30-10-principe biedt Histor aanvullende hulp bij het vinden van het juiste kleurevenwicht tussen muren, meubels en accessoires.

KlusVisie.nl biedt actualiteit voor professionals uit de klussen- en onderhoudsbranche. De rubriek Klussen biedt klustips, nieuws over klussen en nog veel meer.