maandag, 14 september 2015 12:55

Slimme klimaatthermostaat

Itho Daalderop introduceerde onlangs een tweetal nieuwe draadloze thermostaten binnen het spIDer pakket, zowel een OpenTherm als aan/uit variant. Door de komst van deze draadloze thermostaten wordt het mogelijk om met de spIDer slimme klimaatthermostaat twee verwarmingszones aan te gaan sturen. Daarnaast is het per 1 september mogelijk om de koeling van de lucht/water warmtepomp HP Cool Cube te regelen. spIDer is als enige slimme thermostaat in de markt in staat om ventilatie te regelen en is zonder contract of abonnement beschikbaar.

Twee verwarmingszones
Standaard bestuurt spIDer de cv-ketel via een bedrade aansluiting (alle merken cv-ketels met een OpenTherm-protocol). Door het toevoegen van een draadloze ketelmodule kan met spIDer nu ook een tweede verwarmingszone aansturen. Uiteraard moet de ketel hiervoor geschikt zijn zoals bijvoorbeeld de Itho Daalderop Base Cube Duo. Voor de tweede zone kan uiteraard op de bijbehorende spIDer-web een klokprogramma worden ingesteld. Bediening van beide zones kan zowel via de app als via het web. Voor het aansturen van twee zones is een spIDer-connectpakket nodig en een losse, draadloze OpenTherm of aan/uit thermostaat.

Regelen van koeling
Met spIDer kon al de lucht/water warmtepomp HP Cube worden bediend (geldt ook voor alle reeds bestaande HP Cube’s). Per 10 september is daar ook de koelfunctie aan toegevoegd zoals die te vinden is in de HP Cool Cube (dit geldt voor alle – dus ook reeds geleverde - HP Cool Cubes). Bediening kan handmatig of via een klokprogramma dat via de app of het web wordt ingesteld.

 

 

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

 

 

 

 

 

 

 

 
Copyright © BDUmedia 2015