woensdag, 22 juli 2015 09:13

Flinke stijging aantal klussen vergeleken met vorig jaar

De klusmarkt is volop in beweging. Het afgelopen half jaar zijn er in totaal 2,8 miljoen klussen uitbesteed. Dit is een stijging van 34 procent ten opzichte van het eerste half jaar van 2014. 

Net als vorig jaar laten Nederlanders het liefste schilderklussen uitvoeren. Daarnaast gaat voor een kwart van de Nederlanders een klus voor een vakantie. Dit blijkt uit de Klusmonitor, uitgevoerd door MarketResponse onder ruim duizend Nederlanders, in opdracht van Werkspot.nl, de website die vakman en klus bij elkaar brengt.

 

Oorzaken: meer verkochte huizen en btw-regeling 

De Nederlandse Vereniging van Makelaars meldde onlangs dat er in het tweede kwartaal van 2015 opnieuw meer huizen verkocht zijn dan in dezelfde periode een jaar eerder. Dit heeft een gunstig effect op de klusmarkt. 

Ook heeft de btw-regeling dit jaar gezorgd voor een flinke toename in het aantal klussen, omdat veel Nederlanders nog vóór 1 juli 2015 wilden profiteren van het gunstige 6 procent btw-tarief. Uit de Klusmonitor blijkt dat de meeste klussen daarom in het afgelopen kwartaal zijn uitgevoerd. De opdrachtgevers zijn over het algemeen hoog opgeleiden in de leeftijdscategorie 25-34 jaar.

 

Klus boven vakantie

Bijna 20 procent van de Nederlanders heeft weleens moeten kiezen tussen het laten uitvoeren van een klus of op vakantie gaan. Driekwart verkiest in zo’n geval het uitbesteden van de klus boven de vakantie. Toch gebruiken Nederlanders ook zelf vakantiedagen om te klussen. 

Uit de Klusmonitor blijkt dat maar liefst een kwart van de Nederlanders het afgelopen half jaar een of meerdere vakantiedagen heeft gebruikt om zelf een of meerdere klussen uit te voeren. Ook neemt ongeveer een derde van de Nederlanders weleens een vakantiedag op om een vakman te ontvangen of te begeleiden bij een klus. 

 

Reviews

45 procent van de Nederlanders geeft aan dat ze naar online reviews kijken en dat deze mede bepalend zijn voor de keuze van een vakman. Ronald Egas, CEO van Werkspot.nl, zegt hierover: “Door reviews krijgen opdrachtgevers een helder beeld van de kwaliteit van de vakman of het klusbedrijf. Daarom is het belangrijk dat reviews betrouwbaar zijn. Vakmensen zien ook steeds vaker de waarde van reviews in. Zij willen online een goede reputatie hebben, dus stellen ze zich klantgerichter op.”

 

Schilderklus meest populair

Schilderklussen zijn het afgelopen half jaar het meest uitbesteed. In het tweede kwartaal van dit jaar is het aantal schilderklussen, vergeleken met het eerste kwartaal, met meer dan 25 procent toegenomen. Tuinonderhoud wordt ook graag uit handen gegeven. De opdrachtgevers van dit soort klussen zijn vaak 65 jaar of ouder. Ook het aankomende half jaar verwachten Nederlanders deze twee klussen het meest uit te besteden. 

 

Top 3 uitbestede klussen:

1. Schilderklus

2. Tuinonderhoud of aanleg van de tuin

3. Badkamer of toilet verbouwen

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

 

 

 

 

 

 

 

 
Copyright © BDUmedia 2015