woensdag, 13 mei 2015 09:36

Voorkom witte uitslag

Witte uitslag komt helaas regelmatig voor op een gevoegde gevel. De witte waas bestaat uit een flinterdun laagje kalk kristallen, die ontstaan uit een reactie met de buitenlucht. Saint-Gobain Weber Beamix heeft naar eigen zeggen met de Beamix Voegmortel 332 UR+ de oplossing gevonden. 
Een speciaal samengesteld zandpakket en de toegevoegde hulpstoffen moeten ervoor zorgen dat de mortel licht verwerkbaar is. Hiermee wordt de pols, arm en schouder van de voeger minder zwaar belast. Tevens zorgt een uniek waterbuffersysteem van de mortel ervoor dat deze minder snel indroogt in de speciekuip, zodat hij langer verwerkbaar is. Hiermee wordt ook verbranding van de voegmortel voorkomen. 
Met Beamix Voegmortel 332 UR+ wordt de kans op witte uitslag aanzienlijk verkleind, door het probleem direct bij de bron aan te pakken: het speciaal samengestelde zandpakket met compacte korrelopbouw en toegevoegde hydrofobeermiddelen verdichten de poriën en remmen het watertransport in de mortel af, de speciale hulpstoffen houden het water in de mortel langer vast en andere hulpstoffen binden de kalk in de mortel. 

 

 

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

 

 

 

 

 

 

 

 
Copyright © BDUmedia 2015