maandag, 11 mei 2015 07:33

Werkspot leidt vakmannen op in Afrika

Werkspot.nl gaat samen met Gered Gereedschap jongeren in Afrika helpen. In Kameroen worden jongeren opgeleid tot vakman en na afloop van hun opleiding krijgen ze een set gereedschap waarmee ze zelfstandig aan de slag kunnen gaan. Zo bouwen jongeren daar aan hun toekomst.

In Nederland ligt een opleiding tot vakman voor de hand. Maar in de meeste Afrikaanse landen ontbreken deze opleidingen en is er geen geld voor goed gereedschap. In Kameroen is de werkloosheid onder jongeren zeer hoog. Door een gebrek aan goede beroepsopleidingen trekken velen weg naar de overvolle steden in de hoop daar werk te vinden. 

Werkspot.nl gelooft in de visie dat je de lokale situatie kunt verbeteren door middel van goed technisch onderwijs. Ronald Egas, CEO van Werkspot.nl, zegt hierover: “Het is belangrijk dat jongeren een vak kunnen leren, een baan vinden en toekomstperspectief hebben. Deze generatie kan het verschil maken voor de toekomst.”

Werkspot.nl ondersteunt een project waarbij jongeren worden opgeleid tot loodgieter, bouwvakker, timmerman, metaalbewerker, automonteur en elektromonteur. Het opleidingstraject duurt drie jaar en heeft tot doel om tachtig leerlingen per jaar af te laten studeren. Afgestudeerden krijgen na afloop van hun opleiding een set gereedschap waarmee ze als zelfstandig vakman aan de slag kunnen gaan.

Om de doelstellingen te realiseren, moeten er 450 sets gereedschap verscheept worden naar Kameroen. Gered Gereedschap biedt praktische ontwikkelingshulp door het inzamelen, opknappen en versturen van gereedschap naar ontwikkelingsprojecten. Mede dankzij de financiële steun van Werkspot.nl is er op 1 april weer een container met kwalitatief goed gereedschap richting Kameroen vertrokken. Hiermee worden straks honderden jongeren en startende ondernemers geholpen.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

 

 

 

 

 

 

 

 
Copyright © BDUmedia 2015