donderdag, 26 maart 2015 12:31

Optimalisatie van douchebakafvoer

De Domoplex-afvoer voor douchebakken van Viega is recent geoptimaliseerd. Het design van de afvoer, die een doorsnede heeft van 52 mm, is aangepast aan de hedendaagse eisen en wensen, terwijl de techniek verder werd verbeterd.

Naast een doordacht design onderscheiden de douchebakafvoeren van Viega zich door hun uitstekende afvoercapaciteit. Standaard voldoen de afvoeren aan de norm, maar de afvoercapaciteit van de Domoplex is nu verder verhoogd met 35 procent tot 0,73 l/sec. De bestaande inbouwhoogte van 80 mm bleef behouden, maar de lengte en breedte zijn verkleind naar respectievelijk 100 en 80 mm.

Een technische verbetering werd ook doorgevoerd op de bekende reinigingsfunctie.  Omdat douchebaksifons veelal ook worden gebruikt om eventuele verstoppingen verderop in de leiding bereikbaar te maken, werd hier bij het nieuwe ontwerp al rekening mee gehouden. De nieuwe Domoplex is nu voorzien van een kunststof dop die na demontage van het stankslot kan worden verwijderd. De installateur creëert daarmee een doorvoeropening van maar liefst 30 mm – ruimschoots voldoende om gangbare ontstoppingsspiralen comfortabel en effectief te kunnen gebruiken en ontstoppingen sneller te verhelpen.

De Domoplex is standaard uitgevoerd met dubbele profielafdichting. Deze garandeert niet alleen een veilige en betrouwbare afdichting, maar beschermt de douchebak ook tegen eventueel lekwater.

De bevestiging en de uitvoering van het Domoplex deksel zijn onveranderd.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

 

 

 

 

 

 

 

 
Copyright © BDUmedia 2015