vrijdag, 17 mei 2019 14:53

Sneller accu’s laden

Van nul naar 80 procent in 38 minuten – dat speelt het nieuwe snellaadapparaat ALG 80 van Fein met acht ampère-uur laadstroom klaar bij het opladen van een compleet ontladen 18-volt-Lithium-ion-accu met zes ampère-uur, aldus de fabrikant. "Dat zijn de beste waarden op de markt en wij weten dat we onze klanten daarmee een uitstekend en vooral snel oplaadapparaat aanbieden", aldus Fein-productmanager Thomas Blank.

Sinds begin april is het oplaadapparaat met snellaadmethode op de markt, dat de betreffende accupack volgens de zogenoemde cccv-laadmethode (constant current constant voltage) oplaadt. Daarbij worden de accu's tot 80 procent van de capaciteit met de maximale laadstroom opgeladen, vervolgens wordt de laadstroom verlaagd om de accu langzaam en behoedzaam met de resterende 20 procent naar 100 procent vol te laden. Dit moet resulteren in een langere levensduur van de accu.
Het leddisplay van de Fein ALG 80 informeert de gebruiker bovendien over de laadtoestand van de accu. "Als voor de gebruiker de betreffende laadtoestand voldoende is voor zijn toepassing, dan trekt hij de accu eraf en kan hij deze direct gebruiken", zegt Thomas Blank. Als de accu uiteindelijk helemaal is opgeladen, dan wordt dit dienovereenkomstig op het display aangegeven.  
De Fein ALG 80 beschikt over een actieve koeling, want vanwege de hoge laadstroom moet de printplaat voldoende worden gekoeld door een ventilator. Deze koeling springt pas aan, wanneer de printplaat van de accupack bij het opladen een bepaalde temperatuur bereikt; een duidelijk voordeel, aldus Fein, omdat andere oplaadapparaten vanaf de eerste seconde al koelen, wat door een geluidssignaal wordt aangegeven.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

 

 

 

 

 

 

 

 
Copyright © BDUmedia 2015