dinsdag, 15 januari 2019 15:12

‘Moeilijk om een vakman te vinden’

1,5 miljoen van de Nederlanders kan lastig een vakman vinden als er een nodig is. Met name voor de specialistische klussen konden 500.000 Nederlanders niet direct een vakman vinden. In Nederland werden afgelopen halfjaar 3,3 miljoen klussen uitgevoerd. Dit blijkt uit de nieuwste Werkspot Klusmonitor, uitgevoerd door SAMR onder 1.114 consumenten.

Uit het onderzoek blijkt verder dat zelfstandigen nogal eens te veel hooi op de vork nemen. Onderzoeker en hoogleraar Epidemiologie van Arbeid en Gezondheid, Allard van der Beek: “Zelfstandigen hebben hart voor hun zaak en vinden het vaak moeilijk om Nee te verkopen. Juist voor zelfstandigen in de bouw is zowel minder hard en lang werken als meer sporten in de vrije tijd belangrijk. Het is heel goed dat deze hardwerkende groep zich dit gaat realiseren. Hier moet meer aandacht voor komen, dit is een mooi initiatief.”
Cijfers van het Bouwkennis jaarrapport ZZP Markt in Beeld, bevestigen dat met name de zelfstandigen in de bouw lange werkweken maken. Dit is het extreemst voor de specialisten: 16% van de E- installateurs en 10% van de W-installateurs maken werkweken van meer dan 70 uur.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

 

 

 

 

 

 

 

 
Copyright © BDUmedia 2015