vrijdag, 04 januari 2019 10:06

Tips voor het onderhoud van veiligheidsschoenen

Het aanschaffen van de juiste veiligheidsschoen is belangrijk, goed onderhoud is echter minstens zo belangrijk. Om deze reden geeft KlusVisie in samenwerking met Proforto vijf tips om schoenen te onderhouden.

1. Maak veiligheidsschoenen regelmatig schoon
Voor de hand liggend, maar toch erg belangrijk: maak veiligheidsschoenen regelmatig schoon. Hiermee wordt voorkomen dat vuil blijft plakken en dat daardoor de schoenen worden beschadigd. Met een borstel kan het grofste vuil van een schoen weggehaald worden. Gebruik vervolgens een droge, zachte doek om het overgebleven vuil eraf te halen. Is het meeste vuil eraf, dan kunnen de schoenen nog schoongemaakt worden met een vochtige doek. Door op tijd vuil te verwijderen, kan het leer van schoeisel blijven ademen waardoor de kwaliteit beter wordt behouden.

2. Laat schoenen op de juiste manier drogen
Het is erg belangrijk om schoenen op kamertemperatuur te laten drogen. Hierdoor lopen schoenen geen beschadigingen op. Bij een verwarming of vol in de zon kan het leer gaan scheuren.

3. Behandelen je schoenen met vet
De meeste veiligheidsschoenen zijn van leer gemaakt. Voor deze schoenen is het belangrijk om ze regelmatig met ledervet te behandelen. Dit is belangrijk om ervoor te zorgen dat schoenen soepel blijven en beter bestand zijn tegen de inwerking van vocht, vuil en milde chemicaliën. De schoenen moeten allereerst goed schoon zijn. Breng ledervet (transparant of in dezelfde kleur als de schoenen) vervolgens met een zachte doek aan. Nadat het ledervet een paar minuten is ingewerkt, moeten de schoenen opgepoetst worden met een borstel.

4. Behandel je schoenen met een impregneerspray
Naast het gebruik van vet is het ook aan te raden om, in ieder geval één keer per maand, een impregneerspray te gebruiken. Een dergelijke spray voorkomt namelijk dat vocht en vuil zich gaan ophopen. Bij het sprayen moet voldoende afstand tussen schoen en spray aangehouden worden, omdat anders de ademende werking kan worden verstoord. Verder is het nog belangrijk om er rekening mee te houden dat een dergelijke spray vaak pas na 24 uur volledig actief is.

5. Voorkom zweetvoeten
Veel last van zweetvoeten? Dan is het belangrijk om extra maatregelen te nemen. Naast dat het natuurlijk vervelend is, heeft het namelijk ook een slechte invloed op de levensduur van je schoenen. Met deze tips worden zweetvoeten voorkomen: wissel de sokken meerdere malen op een dag; was voeten grondig tijdens het douchen en gebruik vochtabsorberende inlegzolen.

Hoe vaak zijn nieuwe veiligheidsschoenen nodig?
In het algemeen wordt gezegd dat veiligheidsschoenen het best elk halfjaar kunnen worden vervangen. Uiteraard speelt het gebruik hierin wel een grote rol. Ook kan het schelen om meerdere paren met elkaar af te wisselen. Op dat moment hebben de schoenen namelijk een extra dag om transpiratie uit te ademen en wordt hiermee de levensduur verlengd.

https://proforto.nl/werkschoenen/veiligheidsschoenen

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

 

 

 

 

 

 

 

 
Copyright © BDUmedia 2015