dinsdag, 03 juli 2018 12:42

Waterdichte, rondom ademende veiligheidsschoen

Voor het eerst is het gelukt een waterdichte veiligheidsschoen te ontwikkelen die 360 graden rondom ademt, aldus Solid Gear. De fabrikant anceert de ONE GTX voorzien van de innovatieve GORE-TEX SURROUND-technologie als eerste op de markt.

Dankzij de SURROUND-technologie van GORE-TEX garandeert de ONE GTX niet alleen totale waterdichtheid maar ook 360 graden ademend vermogen. Solid Gear heeft in nauwe samenwerking met GORE-TEX een SURROUND-zool ontworpen die geschikt is voor veiligheidsschoenen.

Hoe het werkt
Vocht en warmte worden normaal gesproken alleen via de bovenkant van de schoen geleid. Bij de ONE GTX wordt vocht ook naar beneden via de zool naar buiten geleid door de speciaal ontworpen zoolopeningen. Solid Gear raadt aan de ONE GTX niet te dragen met sokken van 100 procent katoen, omdat deze het ademend vermogen van de schoen remmen. Hierdoor blijven de voeten droog en comfortabel, waardoor een optimale temperatuur voor de voet wordt gecreëerd, terwijl de uitzonderlijke veiligheidsnormen worden geboden waar Solid Gear voor staat. Solid Gear heeft een eigen assortiment sokken die uitstekend samengaan met de ONE GTX.

Voor wie geschikt?
De ONE GTX is bij uitstek geschikt voor mensen die vaak last hebben van zweetvoeten en/of werken in natte werkomgevingen. Deze veiligheidsschoen voldoet aan klasse S3 en is daarmee geschikt voor werk op effen en oneffen ondergronden in werksituaties binnen en buiten. Deze schoen is te gebruiken voor een diverse groep professionals met verschillende werkzaamheden.

Atletisch en veilig
Naast het speciale GORE-TEX-membraan is de ONE GTX voorzien van StarKNIT -tof en een NANO-TOE-veiligheidsneus. Het StarKNIT-materiaal zorgt voor een slijtvaste bovenzijde die naadloos aansluit bij de voet. De Nano-toe is een lichtgewicht veiligheidsneus die sterker is dan standaard glasvezel veiligheidsneuzen, maar wel meer ruimte voor de tenen vrijlaat. Het geheel is een schoen met een zeer atletische uitstraling die net zo comfortabel draagt als een sneaker, maar zeer veilig is.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

 

 

 

 

 

 

 

 
Copyright © BDUmedia 2015