vrijdag, 09 maart 2018 09:50

Uitbreiding voor lijmenspecialist

Soudal heeft vorige week de aankoop afgerond van de bedrijfssite van Sunnyland aan de Everdongenlaan in Turnhout. De aankoop dient de verdere groeiambities van de specialist in mastieken, lijmen en PU-schuimen in Turnhout te ondersteunen en zal voor bijkomende werkgelegenheid zorgen.
De terreinen van het failliet gegane Sunnyland bestrijken 4,3 hectare, waarvan 12.000 meter bebouwd is. Vanaf midden 2019 zal daar een nieuwe Soudal-productiesite operationeel worden, op een boogscheut van Plant 1 die eveneens aan de Everdongenlaan is gelegen en waar de internationale hoofdzetel van Soudal is gevestigd.
De verdubbeling van de productiecapaciteit aan de Everdongenlaan was hoognodig wegens de jarenlange, continue groei van gemiddeld meer dan 10% jaarlijks. Middels een interne herverdeling van diverse productielijnen over de andere Soudal-productievestigingen, zal de nieuwe site zodra operationeel de productie van hybride MS lijmen gaan invullen, waarvan Fix ALL het bekendste merk is. Hiervoor zijn reeds een tiental nieuwe meng- en afvulmachines besteld.
Deze bijkomende productiecapaciteit zal een positieve invloed hebben op de tewerkstelling in de Turnhoutse Soudal-vestigingen. Op dit ogenblik staat de teller op 950 werknemers. Na het operationeel worden van de nieuwe productiesite, ligt een tewerkstelling van meer dan 1.000 personen bij Soudal Turnhout in het verschiet.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

 

 

 

 

 

 

 

 
Copyright © BDUmedia 2015