donderdag, 07 december 2017 08:43

Innovatieve online stap in kozijnenmarkt

De Rijssense bouwleverancier Nijhuis Toelevering heeft een jaar lang intensief gewerkt aan een onlineconfigurator om maatwerkkozijnen te bestellen. Met het eindproduct zetten zij een innovatieve stap in de Nederlandse kozijnenmarkt. Het resultaat mag er zijn: de confi-gurator is een doorslaand succes in heel Nederland, aldus de onderneming.

De ontwikkelde configurator, Toelevering Online genoemd, maakt het mogelijk om online maat-werkkozijnen te bestellen die binnen vijf werkdagen op locatie geleverd worden. De afnemer kan zelf het kozijn samenstellen, calculeren en bestellen in een online tool. Dit bespaart veel kostbare tijd. De bestelde maatwerkkozijnen worden vervolgens in de fabriek van Nijhuis Toelevering in Rijssen geproduceerd door een ervaren team en binnen vijf werkdagen afgeleverd op een locatie en tijdstip naar keuze.

Versnelling van het bedrijfsproces
Uit een intern onderzoek bij Nijhuis kwam naar voren dat bij het offreren, bevestigen en de engineering van een bestelling veel tijd verloren ging, terwijl er in de fabriek slechts vier uur aan één kozijn wordt gewerkt. Met de nieuwe configurator, ontworpen en ontwikkeld door internetbureau Moddit uit Nijverdal, gaan veel van die processen nu automatisch. Moddit is dan ook heel trots op het resultaat. “Het is ontzettend gaaf om te zien hoe de configurator bijdraagt aan het versnellen van het bedrijfsproces. Doordat we alles nu geautomatiseerd en geïndustrialiseerd hebben, kan Toelevering Online de maatwerkkozijnen tegen een zeer scherpe prijs aanbieden, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit”, aldus Christian Hogenkamp, mede-eigenaar van Moddit. Die snelheid is uniek binnen de bouwwereld. “Wij zijn de eerste op de markt die kozijnen binnen vijf werkdagen kan leveren, zelfs met beglazing”, aldus Joris Roelink, één van de initiatiefnemers bij Nijhuis Toe-levering. 

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

 

 

 

 

 

 

 

 
Copyright © BDUmedia 2015