donderdag, 09 november 2017 14:07

Dakraam afwerken zonder nabewerking

Binnen het Finidec-assortiment is een nieuw systeem ontwikkeld om dakramen snel en vakkundig af te werken. Met drie producten is het mogelijk om elk dakraam in een handomdraai af te werken zonder nabewerkingen zoals kitten, plamuren en schilderen. Het zorgt volgens de producent voor een langdurig mooi resultaat én een besparing in de montagetijd. Finidec is een merk van NPI uit Nieuwegein.

Hubert van Hooren, manager bij NPI en tevens bedenker van het dakraamafwerksysteem geeft aan: “Het is een tijdrovende klus om hoekstukken in verstek te zagen en passend te maken voor een dakraam. Daarnaast zijn er nog een paar factoren die het afwerken van een dakraam erg lastig maken. Ten eerste de sponning van het dakraam van 12 mm. Het is moeilijk om voor die dikte een geschikt materiaal te vinden. Ten tweede is er bij de aansluiting van de dagkanten een kitrand noodzakelijk. Ten derde en waarschijnlijk het belangrijkste punt: de  nabewerking. Bij gebruik van hout zijn nabehandelingen zoals kitten, plamuren, schilderen noodzakelijk en dat zorgt voor extra bewerkingstijd.”

Compleet systeem
Het Finidec-dakraamafwerksysteem bestaat uit slechts drie producten; het dagkantpaneel, de koplat en het aluminium binnenhoekprofiel. Het witte binnenhoekprofiel van aluminium verbindt de dagkantpanelen zodat kitten overbodig is en er een strakke afwerking ontstaat. Krimp, uitzetting en vocht hebben geen invloed meer op de verbinding die er langdurig mooi uit blijft zien. Het dagkantpaneel is 12 mm dik waardoor deze past in elk dakraam en is leverbaar met een breedte van 200 of 300 mm. Het dakraam wordt vervolgens afgewerkt met de koplat. Deze koplat is het enige dat nog in verstek gezaagd moet worden, zodat hier tijdwinst in de montage behaald kan worden. Er is keuze uit diverse modellen koplatten.

Niet meer schilderen
Het dakraamafwerksysteem valt onder het Finidec-assortiment. Finidec bevat een compleet assortiment profielen om binnenshuis ramen en deuren af te werken. Het grote voordeel van de Finidec-profielen is dat ze zijn voorzien van een UV-bestendige structuurfolie in wit of crème en dat maakt schilderen overbodig. Finidec is gemaakt van vochtwerend mdf en daardoor ook geschikt in vochtige ruimten zoals bijvoorbeeld een badkamer.

 

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

 

 

 

 

 

 

 

 
Copyright © BDUmedia 2015