maandag, 11 september 2017 11:29

Interactieve deurkruk communiceert met gebruiker

Een deurkruk die letterlijk communiceert met zijn gebruiker. Met dit prikkelende concept laat Post en Eger zijn klanten een blik in de toekomst van de toegang zien. Deze interactieve deurkruk is ontwikkeld in samenwerking met Bananagun Design Studio. Door middel van gekleurd led-licht reageert de deurkruk op de handdruk van de gebruiker. 

Toegang wordt steeds meer digitaal, stelt Sjaak Harms, directeur Post en Eger: "In plaats van de conventionele sleutel zien we de kaart met nummer, maar ook de irisscan en de vingerafdruk gaan een rol spelen in de toegang. Om te ontdekken waar dit naartoe kan gaan, hebben we een speler van buiten de branche gevraagd om hier op een frisse, innovatieve manier naar te kijken."

Handdruk is tweezijdig
Na het presenteren van verschillende ideeën door Bananagun bleek een sterke voorkeur voor een interactief concept, waarin de deurkruk reageert op zijn gebruiker. Het is een knipoog naar de uitspraak van Juhani Pallasmaa: “The door handle is the handshake of the building”. Marco van Leeuwen van Bananagun: "Een handdruk is tweezijdig. Je leert elkaar kennen door aanraking en communicatie. In dit concept worden beide elementen gecombineerd. De uitdaging was vooral om verschillende technieken te verwerken en het geheel toch natuurlijk te laten aanvoelen."

Levend licht
De basis van het concept is ‘levend licht’. Het gekleurde led-licht is niet statisch, maar reageert op zijn gebruiker en kan op die manier inspelen op diens wensen. De kleurschakeringen weerspiegelen de interactie tussen mens en deurkruk. Gebruikmakend van de vingerafdruk kan bij betreding van de ruimte meteen gehoor gegeven worden aan bepaalde specifieke wensen op het gebied van bijvoorbeeld temperatuur en licht. Tevens kan bij het verlaten van het vertrek worden doorgegeven dat er schoongemaakt kan worden. Of room service kan ingeseind worden dat bezoek even niet gewenst is. In ziekenhuizen kunnen patiënten en personeel met behulp van het licht naar de juiste plek geleid worden. De mogelijkheden zijn grenzeloos. Het licht beïnvloedt bovendien de sfeer van de ruimte. Sjaak Harms ziet in het concept het begin van een nieuwe visie op toegang. "Het gaat niet meer alleen om de mens, maar ook om de ruimte achter de deur."

 

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

 

 

 

 

 

 

 

 
Copyright © BDUmedia 2015