maandag, 10 april 2017 10:59

eerste haakse slijpmachines met Connectivity

Professionals die inzetten op efficiëntie en bedieningsgemak, kunnen voortaan grijpen naar de nieuwe generatie professionele haakse accuslijpmachines van Bosch: de GWS 18V-115 en -125 C Professional evenals de GWS 18V-115, -125 en -150 SC Professional.

Dit zijn de eerste haakse slijpmachines ter wereld met Connectivity-functie: door een integreerbare Bluetooth-module en de MyTools-functie in de Bosch Toolbox-app kunnen gebruikers de nieuwe haakse accuslijpmachines met hun smartphone verbinden. Ze hebben zo de mogelijkheid hun machine te personaliseren, deze individueel te configureren evenals alle beschikbare machine-informatie zoals serienummer en productiedatum op te vragen. Gebruikers krijgen bovendien informatie over de gereedschapsstatus evenals tips voor het verhelpen van fouten, bijvoorbeeld wanneer een machine door oververhitting is uitgeschakeld, direct op de smartphone. De haakse slijpmachines GWS 18V-115, -125 en -150 SC Professional beschikken bovendien voor de eerste keer over een multifunctionele gebruikersinterface waarmee de professionals altijd een overzicht van de machinestatus hebben.

Gebruikersinterface
De gebruikersinterface informeert gebruikers op de machine over de gereedschapsstatus, de laadtoestand van de accu evenals over een eventuele oververhitting. Deze biedt bovendien een comfortabel instelbare toerentalinstelling in drie standen. Het toerental wordt afhankelijk van materiaal en accessoire eenvoudig met een druk op de knop aangepast om optimale resultaten te verkrijgen. Eveneens handig: een led-licht dat gebruik op donkere plekken gemakkelijker maakt.

EC-motor en krachtige accu 
De nieuwe generatie haakse accuslijpmachines biedt tot wel 35 procent meer vermogen en een tot wel 100 procent langere acculooptijd dan huidige 18 volt-modellen met een 5,0 Ah-accu. Basis daarvoor is hun borstelloze EC-motor evenals de nieuwe krachtige accu GBA 18V 6,3 Ah EneRacer Professional. In combinatie verlenen ze de machines een kracht die vergelijkbaar is met die van een kabelgebonden machine van 1000 watt. Daardoor zijn met de haakse accuslijpmachines nu ook toepassingen mogelijk die zeer veel vermogen vragen, zoals langer doorslijpen of slijpen – en in het assortiment zit voor de eerste keer een haakse accuslijpmachine met een schijf van 150 millimeter voor een grotere doorslijpdiepte.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

 

 

 

 

 

 

 

 
Copyright © BDUmedia 2015