maandag, 03 april 2017 08:03

Douchevloer van hoogwaardige kunststof

De nieuwe douchevloer Setaplano van Geberit is gemaakt van een hoogwaardige minerale kunststof. Het oppervlakte is anti-slip en voelt volgens de producent zijdezacht en warm aan. Bovendien is het gemakkelijk te reinigen – ook de sifon – en is het materiaal antibacterieel.

Ook de montage kent volgens Geberit vele voordelen: zo bestaat het eenvoudig instelbare frame uit een stuk – gebaseerd op het herkenbare Duofix-systeem – en is het aantal losse onderdelen tot een minimum beperkt. Het stalen frame en de afdichtingsfolie zijn in de fabriek voorgemonteerd, wat het werk aanzienlijk eenvoudiger en veiliger maakt. Setaplano is het eerste product, waarin de integratie van de merken Sphinx en Geberit zichtbaar tot uiting komt; de minerale kunststof van de plaat van Sphinx is gecombineerd met het installatieframe en de afvoertechniek van Geberit.
Waar sommige conventionele montagesets voor douchevloeren maar liefst negentig afzonderlijke delen kunnen bevatten, is dit bij de nieuwe douchevloer Setaplano van Geberit tot een minimum beperkt. Zoveel mogelijk componenten worden in de fabriek voorgemonteerd. De kleine hoeveelheid onderdelen is een groot voordeel voor de installateur op de bouwplaats – de werkwijze is snel duidelijk, waardoor de totale montagetijd verminderd wordt.

Lekkagevrij vanaf de fabriek
Voormonteren betekent niet alleen minder werk voor de installateur, maar creëert ook meer veiligheid. Net als alle andere Geberit-doucheafvoeroplossingen voor inloopdouches is de Geberit Setaplano uitgerust met een in de fabriek voorgemonteerde afdichtingsfolie en gegarandeerd lekvrij.
Het voor Geberit kenmerkende blauwe Duofix-installatieframe bestaat uit één stuk en is eenvoudig instelbaar. Afhankelijk van de grootte van de douchevloer Setaplano zijn er vier of zes steunpoten nodig voor de montage. De steunpoten worden eenvoudig op het installatieframe op hun plaats geklikt. En daarna aan de vloer bevestigd. Als dit voltooid is, kan het frame gemakkelijk met behulp van standaard gereedschap, van bovenaf, op de gewenste vloerhoogte afgesteld worden. Wanneer de juiste hoogte bereikt is, worden de steunpoten met fixeergrendels op hun plaats geborgd.

Waterslot
De Geberit-douchevloer Setaplano is inclusief een nieuw, gemakkelijk te reinigen waterslot, dat in twee modellen wordt geleverd: een waterslothoogte van 30 mm met een afvoercapaciteit van meer dan 0,5 liter per seconde, en een waterslothoogte van 50 mm met een afvoercapaciteit van meer dan 0,65 liter per seconde. Beide modellen kunnen 360 graden gedraaid worden nadat ze in het frame geplaatst zijn. Hierdoor kunnen ze naar wens afgesteld worden. Het frame wordt geleverd met een voorgemonteerde beugel, waarin het waterslot en de O-ring enkel op hun plek geklikt hoeven te worden. Het gehele waterslot kan er ook snel uitgehaald worden en is dankzij de gebruiksvriendelijke en flexibele plastic compositie gemakkelijk te reinigen.

De Geberit-douchevloer Setaplano is vanaf april 2017 in verschillende groottes te verkrijgen.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

 

 

 

 

 

 

 

 
Copyright © BDUmedia 2015