maandag, 27 februari 2017 07:44

Nieuwe generatie warmtebeeldcamera's

Flir Systems heeft recent drie nieuwe geavanceerde warmtebeeldcamera's uit de Exx-serie aangekondigd voor elektrische, mechanische en gebouwtoepassingen: de E75, E85 en E95.

De opnieuw ontworpen Exx-serie met wifi is voorzien van intelligente verwisselbare lenzen, laserautofocusmodi en een functie voor oppervlaktemetingen. Verder is de gepatenteerde MSX-beeldtechnologie van Flir verbeterd en zijn de toestellen uitgerust met een groter, levendiger touchscreen van 4-inch. Deze onderscheidende kenmerken plus de verhoogde gevoeligheid en native resolutie helpen professionals bij het identificeren van hot spots of gebreken in gebouwen voordat mogelijke problemen tot dure reparaties leiden, aldus Flir.
Bij het opnieuw ontwerpen van de Exx-serie heeft Flir een nieuwe reeks compacte, intelligente verwisselbare lenzen ontwikkeld die automatisch door de camera worden herkend en gekalibreerd, waardoor handmatige kalibratie overbodig is geworden. De Exx-serie beschikt nu eveneens over een functie voor afstandsmetingen met een laser. Hiermee is een nauwkeurige autofocus mogelijk, wat een betere temperatuurmeting mogelijk maakt. Ook worden op de E85- en E95-modellen de gegevens voor oppervlaktemetingen op het scherm in m2 of ft2 weergegeven. Daarnaast bieden de E85- en E95-modellen hogere thermische detectorresoluties van maximaal 464 x 348 (161.472 pixels) en worden er temperaturen tot 1500 graden Celsius gemeten. De E75, E85 en E95 zijn, in combinatie met Flir Tools, de eerste Exx-camera's met UltraMax, het ingebouwde proces van Flir voor een superresolutie, waarmee de effectieve resolutie vier keer zo hoog wordt (tot 645.888 pixels) en de thermische gevoeligheid met tot wel 50 procent wordt verbeterd. Bovendien is de MSX-technologie van Flir op alle modellen aanzienlijk verbeterd. Er wordt nu gebruikgemaakt van een beeldcamera van 5-megapixel, voor een verbeterde helderheid en leesbaarheid. In combinatie met een 33 procent helderder display, dat ook nog eens 30 procent groter is dan op eerdere Exx-modellen, zorgen deze verbeteringen voor levendigere, gedetailleerdere warmtebeelden.

 

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

 

 

 

 

 

 

 

 
Copyright © BDUmedia 2015