woensdag, 11 januari 2017 13:04

Energiebesparend membraan biedt oplossing voor vocht

Vocht in gebouwen is een groot probleem in de bouwsector. Ingesloten vocht, als gevolg van binnendringing van buitenaf of condensatie van binnenuit, leidt tot klamheid, beschadiging van structuren en mogelijke schimmels die ernstige gezondheidsrisico's met zich meebrengen. Walki heeft een nieuw membraan ontwikkeld dat ervoor zorgt dat vocht niet in de structuur van gebouwen trekt. 
WalkiActive is een tweeledig vochtvariabel membraan dat is gemaakt van non-woven polypropyleen met een functionele filmlaag. Dankzij de variabele barrière tegen waterdamp is WalkiActive ideaal voor omstandigheden waarin de temperatuur en het vochtgehalte veel variëren.  “Als de luchtvochtigheid laag is, is de vochtbarrière van ons laminaat hoog, en als de luchtvochtigheid hoog is, is de barrière laag”, vertelt Juho Hyytiäinen, Technical Service & Development Manager Construction bij Walki.
In de winter, als het binnen warmer is dan buiten, stroomt er doorgaans waterdamp van binnen naar buiten. De functionele filmlaag van WalkiActive werkt als een vochtbarrière die ervoor zorgt dat waterdamp bij koud weer niet de structuur in stroomt. In de zomer laat de filmlaag van polyethyleen-copolymeer waterdamp van buiten naar binnen door. Dankzij het membraan condenseert er geen vocht in de isolatielagen van het gebouw. 
Het membraan van Walki®Active is bovendien energiezuinig. "We zien een groot gebruikspotentieel voor WalkiActive in de bouwsector, aangezien deze sector voortdurend op zoek is naar nieuwe manieren om zowel de kwaliteit als de levensduur van gebouwen te verbeteren. De vereisten voor energiezuinigheid worden binnenkort nog verder aangescherpt”, zegt Leif Frilund, ceo van Walki.
Het product is verkrijgbaar in Duitsland, maar er zijn plannen om uit te breiden naar andere Europese markten. 

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

 

 

 

 

 

 

 

 
Copyright © BDUmedia 2015