woensdag, 14 december 2016 12:58

Warm tapwater met pv-panelen

Komfort introduceert een nieuwe oplossing op de Nederlandse en Belgische markt om pv-panelen in te zetten voor warm tapwaterbereiding. Komfort Elwa zorgt ervoor dat de energie afkomstig van pv-panelen op het dak direct wordt gebruikt om water mee te verwarmen.

Bestaande pv-installaties kunnen gemakkelijk met het Komfort Elwa-pakket uitgerust worden om het eigen energieverbruik uit de pv-panelen aanzienlijk te verhogen. Het systeem kan aangesloten worden op maximaal acht pv-panelen en verhoogt het eigen energieverbruik uit pv-panelen aanzienlijk. Het pakket Komfort Elwa bestaat uit twee producten: de Elwa en een buffervat. De Elwa is beschikbaar in twee verschillende types: de DC-Elwa en de AC-Elwa. Het Komfort Elwa-pakket heeft, in combinatie met pv-panelen, een zeer gunstig effect op de epc-waarde van nieuwbouwprojecten en het energielabel voor renovatieprojecten.

Dure omvormer
De DC-Elwa gebruikt de gelijkstroom uit pv-panelen direct voor het verwarmen van warm tapwater. Voor het toepassen van de Komfort DC-Elwa zijn geen netvoeding, omvormer en aansluitvergunningen nodig, wat het een zeer voordelige en eenvoudige installatie maakt. Door deze oplossing kan het eigen energieverbruik van de pv-panelen van ongeveer 48 procent naar wel 100 procent gaan. Alle door de pv-panelen opgewekte elektriciteit wordt direct gebruikt voor het verwarmen van warm tapwater, zonder tussenkomst van een dure omvormer. Een perfecte en efficiënte oplossing voor nu, maar ook als voorbereiding op een toekomst zonder salderingsregeling. 
De AC-Elwa heeft een andere toepassing dan de Komfort DC-Elwa. De AC-ELWA is wel aangesloten op het net, daar waar de DC-Elwa dat niet is. De Komfort AC-Elwa bevat een zogenaamde PLA-module, die er voor zorgt dat er slim omgegaan wordt met de door pv-panelen opgewekte elektriciteit. Deze PLA-module wordt gemonteerd aan het invoerpunt van de elektriciteit. De eigen opgewekte elektriciteit wordt in eerste instantie gebruikt voor de elektrische apparaten in huis. Wanneer daar niet alle opgewekte energie nodig is, wordt de opgewekte elektriciteit ingezet om het water in het speciaal voor deze toepassing ontwikkelde buffervat te verwarmen, waar de AC-Elwa op aangesloten is. Mocht er hierna nog elektriciteit ‘over’ zijn, dan wordt dit teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. 

 

 

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

 

 

 

 

 

 

 

 
Copyright © BDUmedia 2015