maandag, 05 september 2016 14:10

Na 27 jaar nieuwe verpakking voor Sikkens

Sikkens is in een nieuw jasje gestoken. Met een aangepast logo, frisse nieuwe kleuren en een duidelijker label met de productinformatie waardoor het volgens de producent voor iedere schilder makkelijker kiezen wordt.

Voor veel vakschilders in Nederland is Sikkens al jarenlang de nummer één verf. Zij vertrouwen op de betrouwbaarheid en kwaliteit van het merk. Met de nieuwe verpakking wil Sikkens deze belangrijke groep klanten nóg beter van dienst zijn. “Onze oude verpakking dateert alweer van 1989. Met deze veranderingen spelen we in op de laatste marktontwikkelingen en op de wensen van professionele schilders”, zegt Kim Potters, marketing director, AkzoNobel Decorative Paints Nederland. “Bovendien past de nieuwe verpakking bij onze ambitie om de komende jaren flink te groeien.”

Ander productetiket
Om te beginnen heeft het logo een lichte aanpassing gekregen. Zo is de balk boven de tekst nu voorzien van afgeronde vormen wat het logo iets speelser en vriendelijker maakt. Deze vormen komen in meer communicatie-uitingen terug. “De gebruikers van Sikkens stellen hoge eisen aan onze producten en terecht”, aldus Potters. “Dat geldt dus ook voor de verpakking. Die hebben we nu visueel nóg aantrekkelijker gemaakt en daarbij extra aandacht besteed aan de communicatieve functie van de verpakking. Daarmee is het gebruikersgemak verder toegenomen. Nieuw is de technology claim op het label, de meest unieke eigenschap van het product. Daarnaast introduceren we een onderverdeling in vier pilaren: elegant, robuust, efficiënt en specialist. Deze pilaren zijn niet zomaar uit de lucht komen vallen, we hebben hier veel onderzoek naar gedaan. Tijdens de ontwerpfase zijn ook veel schilders om hun mening gevraagd." De iconen in de zilveren strip geven de belangrijkste kenmerken van het product weer. Al deze veranderingen zorgen ervoor dat schilders sneller geholpen worden bij het maken van de juiste keuze.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

 

 

 

 

 

 

 

 
Copyright © BDUmedia 2015