dinsdag, 26 januari 2016 12:18

Veiligere valbescherming met meer comfort

Honeywell heeft een reeks meelopende valbeveiligers geïntroduceerd om personen die werken op Söll GlideLoc-ladders of -rails een effectieve bescherming te bieden tegen achterovervallen, zonder dat de gebruiker ondersteboven komt te hangen of daqt de valbescherming pas laat activeert. De valbescherming biedt hierdoor meer comfort bieden dan reguliere valbescherming, beweert Honeywell. De valbescherming is in overeenstemming met de laatste EN 353-1:2014 EU-normen.

 “Bescherming bieden tegen het risico om achterover te vallen met een mogelijk erg late valbeveiliging of één waardoor men ondersteboven komt te hangen, is een belangrijke uitdaging voor veiligheidsmanagers in uiteenlopende industrietakke", zegt Konrad Soergels, productmanager van valbeveiligingssystemen voor Honeywell Industrial Safety. "Werknemers willen zo goed mogelijk beveiligd zijn bij het beklimmen van ladders en verticale geleiderails zonder hierbij te moeten inboeten aan comfort. De nieuwe Söll BodyControl-railklemmen zijn het enige type meelopende valbeveiliging dat momenteel beschikbaar is op de markt.”

Ernstig letsel
Het ontwerp van Söll BodyControl biedt een effectieve beveiliging, zowel in achterwaartse als neerwaartse valsituaties. Daardoor wordt voorkomen dat de val zeer laat of pas ondersteboven gestopt wordt, waardoor werknemers beschermd blijven tegen ernstig letsel. 

De valbescherming is leverbaar met verschillende bevestigingsopties voor uiteenlopende werkomgevingen en wijze van klimmen. Söll BodyControl I beschikt over een sternale (ter hoogte van het borstbeen) bevestiging waardoor gebruikers op een comfortabele manier dicht bij de ladder omhoog kunnen klimmen, essentieel bij het werken in besloten ruimtes zoals gekooide ladders en rioolputten. Söll BodyControl II is ideaal voor werknemers die zich comfortabeler voelen wanneer ze tijdens het klimmen achterover leunen. Dit type valbescherming heeft twee bevestigingspunten, zowel sternaal als ventraal (op buikhoogte). De bevestigingspunten activeren onafhankelijk van elkaar het veiligheidsmechanisme om te verzekeren dat de gebruiker in alle situaties tegen vallen is beveiligd (inclusief achterwaarts). 

Om het comfort nog verder te verbeteren, bewegen de wielen van de railklem in een geveerde as om de goede werking van het apparaat te verzekeren in alle omstandigheden, inclusief het passeren van railverbindingen, zodat de werknemer minder snel vermoeid raakt. Bovendien kan de ergonomische karabijnhaak dankzij de grote afmetingen en comfortabele grip eenvoudig geopend en gesloten worden.

Duurzaam
Andere kenmerken zijn een verbeterde duurzaamheid dankzij grotere en meer robuuste polymeerwielen met een levensduur die tweemaal zo lang is als conventionele wielen. De nieuwe railklembehuizing dekt 80 procent van de schokdemper af, biedt een betere bescherming tegen impacts, heeft een langere levensduur en leidt tot lagere onderhoudskosten. Söll BodyControl is ook uitgerust met een visuele valindicator voor eenvoudige inspectie voor gebruik. De valbeveiligingen zijn gecertificeerd voor werknemers tussen 40 en 140 kg, op ladders en verticale rails met hellinghoeken tussen -10° en +15°.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

 

 

 

 

 

 

 

 
Copyright © BDUmedia 2015