dinsdag, 22 december 2015 11:00

Gemeente Almere zoekt input voor Tiny Housing

De gemeente Almere nodigt begin 2016 geïnteresseerde architecten, particulieren, kunstenaars, onderzoeksinstellingen, aannemers en ontwikkelaars uit om met ideeën voor een Tiny House te komen voor de BouwExpo Tiny Housing van 2016-2017. Uit de voorstellen wordt een expositie gemaakt in de Schouwburg van Almere. Een jury kiest van welke ideeën prototypes worden gemaakt  die centraal zullen staan tijdens de BouwExpo. Tiny house is een betaalbaar en compact huis met een woonoppervlak van minder van 50 vierkante meter. De uitnodiging zal verschijnen op de website van de expo.


Gemeente Almere wil in 2016 en 2017 met de expo de aanjager zijn van een innovatieve, betaalbare en duurzame nieuwbouwproductie. Het feitelijk bouwen van een Tiny House in Nederland is op dit moment geen simpele opgave. Kan voor een Tiny House een vergunning worden afgegeven? Waar kan de grond worden gekocht?  Hoe kan op een duurzame manier klein worden gewoond? De gemeente Almere en het Woningbouwatelier willen met de BouwEXPO Tiny Housing de wegbereider zijn voor deze opgave. Niet alleen voor Almere, maar voor alle Nederlandse gemeenten, zo meldt de gemeentesite.

De beste prototypes zullen vanaf de zomer van 2016 gerealiseerd worden op een bouwveld in Almere Poort waar de Tiny Houses voor iedereen te bezichtigen zijn. De gemeente zal zich samen met het Woningbouwatelier ervoor inspannen de bouw van de winnende voorstellen ook daadwerkelijk mogelijk te maken.

Vanuit het coalitieakkoord 2014-2018 'De Kracht van de stad' werkt Almere aan de ambitie om de innovatieve woon- en werkstad van Nederland te zijn en om initiatieven voor duurzame en betaalbare innovaties extra aandacht en steun te geven. Een gebouwde expositie  met speciale aandacht voor Tiny Houses is in het akkoord aangekondigd. De plannen voor de BouwEXPO worden binnenkort in de Almeerse gemeenteraad besproken.

Voor vragen of meer informatie kan contact worden opgenomen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van BouwEXPO Tiny Housing.

 

Foto: Tomas Quinones (Flickr: Creative Commons)

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

 

 

 

 

 

 

 

 
Copyright © BDUmedia 2015