dinsdag, 08 december 2015 14:29

Helft consumenten vindt duurzaamheid belangrijk

De helft van de woonconsumenten vindt duurzaamheid belangrijk bij de aanschaf van doe-het-zelf producten, maar geeft daarbij ook aan dat het niet mag leiden tot extra kosten. Dit blijkt uit het WoonKennis Jaarrapport 2015-2016. In het rapport is de invloed van duurzaamheid op het keuzegedrag van de klussende consument onderzocht.

Uit het rapport blijkt tevens dat 55 procent van de consumenten een actieve bijdrage wil leveren aan een gezondere leefomgeving. Desondanks is slechts 38 procent van de onderzochte groep goed op de hoogte van duurzame mogelijkheden.

Voor duurzame materialen geldt dat ze het imago hebben duurder te zijn. Dat bouwen met duurzame materialen niet per se duurder of ingewikkelder hoeft te zijn, is een kwestie van kennisverschaffing door toeleveranciers, stelt WoonKennis. Het is volgens Woonkennis van belang te weten in welke mate consumenten nu al inzicht hebben in duurzame mogelijkheden rondom klusgedrag. In het WoonKennis Jaarrapport komen deze basiselementen aan de orde.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

 

 

 

 

 

 

 

 
Copyright © BDUmedia 2015