IJzerwarenbeurs: automatisering, digitalisering en innovatie

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
In het Duitse Keulen wordt van 1 tot en met 4 maart 2020 de Internationale IJzerwarenbeurs gehouden. De plaatselijke Koelnmesse zal als locatie dienen voor het evenement. Kernwoorden van de beurs zijn automatisering, digitalisering en innovatie, aldus de organisatie.

Het wordt steeds belangrijker om doelgroepen van klanten direct aan te spreken. In Keulen worden daarvoor geschikte digitale tools gepresenteerd, waarmee handelaren en ondernemers sneller en intuïtiever alle belangrijke en relevante informatie rondom een product kunnen opvragen, zodat zij het juiste artikel kunnen aanbevelen dat op de klant is afgestemd. Tegelijkertijd doen exposanten een beroep op de social media-kanalen, die steeds belangrijker worden wanneer het gaat om het uitwisselen van informatie met klanten en gebruikers over de hele wereld. Een andere exposant bevestigt ook het belang van de social media voor juist de gereedschapsfabrikanten. Vooral in de B2C-business zouden klanten steeds meer letten op online-beoordelingen, voordat ze beslissen een product te kopen. Een ander criterium is het toenemende merkbewustzijn van vele klanten. Want met een merk kun je je oriënteren en een merk schept tegelijkertijd vertrouwen. Niet op de laatste plaats benadrukken merken ook de vakkundigheid van de dealer.

Smart Home tijdens ijzerwarenbeurs

In en om huis wordt het ook steeds digitaler. Smart Home is hier het sleutelwoord. In de deur- en raamtechniek doen steeds meer contactloze openingsmechanismen hun intrede, die vanzelfsprekend geschikt zijn om in Smart Home te worden geïntegreerd. Een aanbieder toont een openingsvariant, waarbij een deur zonder actieve ondersteuning wordt ontgrendeld. Bij nadering van de deur op ongeveer een meter afstand wordt via het versleutelde signaal van de transponder ter grootte van een sleutelhanger herkend, of een persoon naar binnen mag of niet. Wanneer hij naar binnen mag, verschijnt op de grond voor de deur een duidelijk zichtbaar lichtpuntje. Met een simpele voetbeweging over het lichtpuntje heen wordt het motorslot van de deur ontgrendeld en kan de deur worden geopend. Daarnaast worden er echter ook nog interessante mechanische beslagoplossingen gepresenteerd, want niet iedere gebruiker wil elektronica.

Juridische aspecten

Ook wanneer de digitale aspecten steeds belangrijker worden, zijn er natuurlijk ook nog veel andere onderwerpen waarmee aanbieders zich moeten bezighouden. Bijvoorbeeld met de juridische aspecten. Op het gebied van de laddertechniek zorgen de “Technischen Regeln für Betriebssicherheit 2121 Teil 2” (Technische regels voor bedrijfsveiligheid 2121, deel 2) (TRBS 2121-2) van december 2018 nog steeds voor gespreksstof met de vakhandel, want daardoor hebben juist voor de professionele gebruiker een aantal wijzigingen plaatsgevonden. Zo wordt bij ladders voortaan onderscheid gemaakt tussen ladders met sporten en ladders met treden en tussen gebruik op de weg of als werkplek. Wanneer een ladder als werkplek wordt beschouwd, zijn derhalve alleen nog ladders met treden toegestaan. De handel moet de afnemers in de laddertechniek daarop wijzen, aldus de organisatie.