Funda: meer huizenbezitters zetten hun huis in de verkoop

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
Meer huizenbezitters zetten hun huis in de verkoop de komende tijd, aldus Funda. Deze kentering komt naar voren uit de maandelijkse index van de huizenverkoopwebsite en is opvallend te noemen. Sinds Funda in juli begon met meten, daalde de verkoopintentie namelijk iedere maand.

Uit de cijfers van Funda blijkt ook dat het aantal mensen dat van plan is om een woning te kopen ook toeneemt, maar wel iets minder hard dan huizenbezitters die hun huis in de verkoop zetten. De krapte op de huizenmarkt blijft daardoor nog wel aanhouden, is de verwachting. Minder mensen gaven aan dat het momenteel een goed moment is om een huis te kopen.

Topman Funda: ‘Concurrentie neemt toe’

Topman Quintin Schevernels van de huizenverkoopwebsite ziet die concurrentie ook in de cijfers. Met name onder starters en mensen die een woning zoeken in de prijsklasse tot 400.000 euro neemt de concurrentie toe. “We zien op ons platform steeds meer reacties per te koop staande woning.” Woningzoekers moeten daarom steeds meer concessies doen. In eerste instantie wordt vaak gekozen voor overbieden. Daarna wordt gekozen om te gaan voor minder of geen buitenruimte, terwijl dat in deze coronatijd wel een grote woonwens is. “Dat is heel dubbel natuurlijk”, beseft Schevernels. “De consument heeft door externe invloeden veranderende woonwensen, maar kan daar in deze markt weinig mee.”

KlusVisie.nl biedt actualiteit voor professionals uit de klussen- en onderhoudsbranche. De rubriek Klussen biedt klustips, nieuws over klussen en nog veel meer.