Eenvoudig zonnepanelen inmeten met RapidPanel

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
Het inmeten van zonnepanelen kan een lastig klusje zijn. Verhouding, perspectief, zonligging, alles moet meegenomen worden voor het optimale resultaat. Solar Monkey biedt met zijn RapidPanel naar eigen zeggen de ideale oplossing.

Voor het inmeten van zonnepanelen moest je eerder altijd het dak op. En voor een offerte met een accuraat legplan was je zomaar enkele dagen kwijt. Met RapidPanel teken je zonnepanelen in op luchtfoto’s, waardoor het legplan nog maar een minuut tijd kost, aldus Solar Monkey. Omdat het bedrijf met hoogtedata en schaduwcalculaties werkt, is er altijd een nauwkeurig resultaat. Ook maak je met gemak meerdere legplannen met verschillende panelen of met een andere indeling.


Accuraat legplan met RapidPanel

Volgens Solar Monkey moet het met RapidPanel eenvoudig zijn om een accuraat legplan te maken. Je kunt uit een breed scala van verschillende panelen kiezen. Het programma biedt intekenen op hoge resolutie luchtfoto’s, waarmee binnen een minuut een ontwerp mogelijk is. RapidPanel corrigeert voor het perspectief op luchtfoto, er is sprake van automatische dakhoekbepaling, panelen schalen automatisch naar perspectief en er kan worden gekozen uit alle typen panelen.

Nooit recht van boven

Luchtfoto’s worden nooit recht van boven genomen. Andere software worstelt daarom met het perspectief en bepaling van de dakhoek, aldus Solar Monkey. De onderneming zorgt ervoor dat het perspectief van de foto exact wordt berekend en de panelen worden daarop ingeschaald. Nog een belofte: het legplan past altijd.

KlusVisie.nl biedt actualiteit voor professionals uit de klussen- en onderhoudsbranche. De rubriek Klussen biedt klustips, nieuws over klussen en nog veel meer.