Duofor introduceert vloersysteem Combifor Fix

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
Sinds begin deze maand leert vloerenfabrikant en -leverancier Duofor het nieuwe vloersysteem Combifor Fix, voor renovatie en nieuwbouw. Dit is een balken-broodjesvloer gemaakt van stalen Combifor-liggers en opmaat gemaakte EPS-isolatiebroodjes.

Naast de renovatievloer Combifor Flex voegt de fabrikant nu Combifor Fix aan hun productgamma toe. Deze nieuwe vloer bestaat net als de Flex-variant uit de stalen Combifor-liggers. Tussen de liggers worden EPS-isolatiebroodjes gelegd, die gebaseerd zijn op de gangbare vaste hart-op-hartmaat van 488 of 610 mm. De noviteit van het bekende balken- broodjessysteem zit bij Combifor Fix in de hoge isolatiewaarde tot Rc= 5,8 en de mogelijkheid om tot 5,50 meter vrij te overspannen.

Duofor Combifor Fix met extra constructieve stijfheid

De Combifor-liggers zorgen voor een lichtgewichtconstructie met een 35 tot 55 procent hogere stijfheid. Hierdoor volstaat een afwerking met houten platen of Duofor-platen met mortel. Toch kunnen deze topvloeren ingezet worden met extra constructieve stijfheid. In dat geval wordt Combifor Fix afgewerkt met beton waardoor extra grote overspanningen gerealiseerd worden.

Voldoet aan de vereiste Rc-waardes

Combifor Fix heeft een minimale basiswaarde van Rc 4,2 m2/kW en voldoet hiermee ruimschoots aan de vereiste Rc-waardes van 3,7 m2K/W van het Bouwbesluit 2021. Het product is vanaf deze maand te verkrijgen bij de professionele bouwmaterialenhandel.

KlusVisie.nl biedt actualiteit voor professionals uit de klussen- en onderhoudsbranche. De rubriek Klussen biedt klustips, nieuws over klussen en nog veel meer.