Betere perspectieven voor zonnepanelenbranche

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
Het gaat weer de goede kant op met de zonnepanelenbranche. Leveringsproblemen zijn bijna opgelost en installateurs hebben hogere verwachtingen voor de markt. In de residentiële sector is het aantal verwachte installaties in mei en juni zelfs maar 8 procent lager dan normaal, zo blijkt uit de tweede white paper van onderzoeksbureau Dutch New Energy Research over de impact van de coronacrisis op de Nederlandse zon-technologiesector.

zonnepanelenbranche

“Mensen zijn meer thuis en hebben tijd om hun huis te verbeteren,” aldus Rolf Heynen, directeur van Dutch New Energy Research. “Nu veel vakanties niet door gaan, merken installateurs dat consumenten hun vakantiegeld inzetten om zonnepanelen aan te schaffen. Dat zorgt immers voor een directe kostenbesparing die de komende jaren goed van pas kan komen.” Naast installateurs zijn ook fabrikanten optimistischer gestemd. Dacht twee maanden geleden nog 78 procent van de fabrikanten dat zij minder zouden leveren als gevolg van de coronacrisis, inmiddels is dat percentage gedaald tot onder de helft. 38 procent van de fabrikanten denkt inmiddels zelfs méér te leveren dan voorheen.

Uitstel, geen afstel

Heynen: “De sector drijft op een sterker dan verwachte residentiële sector. De huidige financiële onzekerheid zorgt er wel voor dat de zakelijke sector nog steeds een afname tot 31 procent minder installaties in juni laat zien. Positief is wel dat zakelijke klanten aan installateurs vertellen dat het om uitstel en niet om afstel van investeringen gaat.”

Onderzoek onder 97 bedrijven

De tweede white paper over de gevolgen van de coronacrisis op de Nederlandse zon-pv-sector, of zon-technologiesector, is gebaseerd op onderzoek onder 97 bedrijven. Het volledige onderzoek is beschikbaar voor licentiehouders van de Dutch Solar Quarterly, en voor alle respondenten aan het onderzoek.

Lees het laatste nieuws omtrent klussenondernemen, verbouwen en materialen en gereedschap bij Klusvisie.nl.