Airco van Nederlandse makelij vraagt minder energie

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
Een airco die minder energie vreet? Dat moet een succes worden in deze tijden van energiebesparing in huis en algehele duurzame initiatieven. Het Nederlandse Dutch Climate pakte de handschoen op en brengt een airco op de markt die besparing oplevert voor het milieu én de portemonnee.

Het is alweer even geleden, maar zo nu en dan was het een intens bloedhete zomer. Op het moment dat de muren voelbaar de warmte terug begonnen te stralen, schaften vele vaderlanders een airco aan. Waar de planeet alleen maar warmer van wordt. Je kunt erop wachten dat overheden maatregelen gaan nemen om het aantal energievretende airco’s terug te dringen.

Airco vraag 80 procent minder energie

Het Nederlandse Dutch Climate wacht daar niet op. Het Drentse bedrijf ontwikkelde samen met de TU Eindhoven een airco die naar eigen zeggen 80 procent minder energie verbruikt dan een gangbare koeling. Een koelmiddel als fluorgas is vervangen door water. DCS maakt in een IceCube eerst koele, vochtige lucht die de geproduceerde koude lucht vervolgens met een warmtewisselaar overbrengt op droge lucht. Het bedrijf verwacht dat deze airo qua prijs snel kan gaan concurreren de klassieke variant. Kortom: een techniek om in de gaten te houden.

Meer informatie: www.dcs.cool

KlusVisie.nl biedt actualiteit voor professionals uit de klussen- en onderhoudsbranche. De rubriek Klussen biedt klustips, nieuws over klussen en nog veel meer.