Zevij-Necomij neemt Transferro over

Zevij-Necomij uit Oosterhout is de nieuwe eigenaar van Transferro. De afgelopen periode werd steeds duidelijker dat Transferro in financieel zwaar weer terecht was gekomen. De Vereniging Transferro, aandeelhouder van Transferro, heeft toenadering gezocht tot Zevij-Necomij en gezamenlijk is er een oplossing gevonden om uit deze benarde financiële situatie te komen.

Zevij-Necomij neemt Transferro over| KlusVisie

Sinds 2021 bestaat er al een samenwerking op het gebied van inkoop tussen Transferro en Zevij-Necomij. De inkoop werd centraal geregeld bij Zevij-Necomij en de facturatie van de inkoop verliep via Zevij-Necomij. Voor alle andere activiteiten behield Transferro zijn zelfstandigheid, zoals het onderhouden van de verkoopformule Probin, een afdeling categorie management, een ICT- en data-afdeling maar bovenal het exploiteren van een distributiecentrum. Vorig jaar werd besloten een nieuw distributiecentrum te bouwen. Door tegenvallende omzet, hogere bouw- en rentekosten kwam de exploitatie onder druk en ontstonden er liquiditeitsproblemen.

Overname Transferro

Met de overname door Zevij-Necomij wordt verwacht snel te kunnen schakelen om een forse kostenbesparing te realiseren. Dit kan op korte termijn door het afbouwen van dubbele voorraden, het zoeken naar logistiek efficiëntere stromen en het afbouwen van dubbele activiteiten. Op de middellange termijn gaat het ook om het verschuiven van de magazijnactiviteiten van Zwolle naar Oosterhout. Al met al gaat het om een verticale integratie in de keten met als doel een kostenbesparing te realiseren en daarmee gunstiger inkoopcondities voor de aangesloten groothandels.

De Algemene Ledenvergadering van stemde in met deze transactie. Arap-John Tigchelaar heeft zijn functie als bestuurder neergelegd en verlaat de onderneming. Het bestuur van Transferro is overgenomen door Zevij-Necomij.

Lees het laatste nieuws omtrent klussen, ondernemen, verbouwen en materialen en gereedschap op Klusvisie.nl.

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

KlusVisie nieuwsbrief ontvangen?

Nieuwsbrief

Delen