Zelfstandigen Bouw: maatregelen ter ondersteuning van de zzp’ers

De overheid is met een uitgebreid pakket aan maatregelen gekomen ter ondersteuning van de zzp'ers in de coronacrisis. Zelfstandigen Bouw biedt een handig overzicht op zijn website.
Zelfstandigen Bouw: maatregelen ter ondersteuning van de zzp’ers| KlusVisie
Zelfstandigen Bouw: maatregelen ter ondersteuning van de zzp’ers| KlusVisie

Zelfstandigen Bouw biedt een overzicht van de maatregelen die samenkomen in 4 hoofdpunten:

  1. De BBZ (Bijzonder Bijstand Zelfstandigen) wordt tijdelijk versoepeld met een groot aantal aanpassingen.
  2. Versoepeling van uitstel van betaling belasting en verlaging boetes door de Belastingdienst. Getroffen ondernemers kunnen eenvoudiger uitstel van belasting aanvragen. De Belastingdienst stopt de invorderingen dan direct. Dit geldt voor de inkomsten-, vennootschaps-, loon- en omzetbelastingen (btw).
  3. Rentekorting kleine ondernemers op microkredieten van microkredietenverstrekker Qredits. Qredits stelt een tijdelijke crisismaatregel open: voor kleine ondernemers die geraakt worden door de corona-problematiek wordt uitstel van aflossing aangeboden voor de duur van zes maanden en de rente gedurende deze periode automatisch verlaagd naar 2 procent.
  4. Uitstel aflossing leningen. De grootste banken hebben besloten om zes maanden uitstel van aflossing van lopende leningen mogelijk te maken voor zakelijke klanten.

Ieder riep Zelfstandigen Bouw de overheid al op om de ondernemersbelastingen voor het komende kwartaal te schrappen.

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

KlusVisie nieuwsbrief ontvangen?

Nieuwsbrief

Delen