Webshop Schroeven-online.nl groeit uit zijn jas

In 2014 startte Schroeven-online.nl als bescheiden webshop voor bevestigingsmaterialen en aanverwante artikelen naast de Zutphense bouwmarkt van de familie Heijink. Inmiddels heeft de webshop diverse fysieke en digitale verbouwingen, de overname van een concurrent en uitbreiding naar België en Duitsland achter de rug. De nieuwste stap: de bouw van een fonkelnieuw pand op bedrijventerrein de Revelhorst in Zutphen.
Webshop Schroeven-online.nl groeit uit zijn jas| KlusVisie
Webshop Schroeven-online.nl groeit uit zijn jas| KlusVisie

Op een perceel van 4500 vierkante meter komt later dit jaar een in Zutphen een flinke bedrijfshal van 2500 vierkante meter te staan met magazijn, goederenontvangst, kantoor en bedrijfskantine van Schroeven-online.nl. De bouw is onlangs gestart, oplevering vindt waarschijnlijk kort na de bouwvak plaats. De nieuwe locatie in Zutphen bevindt zich vlakbij een nieuwe aansluiting van het bedrijventerrein op de N314 en is dus gemakkelijk bereikbaar voor leveranciers en vervoerders.

Echt familiebedrijf

De familie Heijink exploiteert bouwmarkt Hubo XL aan de Leestenseweg in Zutphen. Een echt familiebedrijf, de eerste inschrijving bij de Kamer van Koophandel dateert al van 1890. Door de vlucht die online verkoop nam ontstond het idee om een webshop te starten. “We wilden iets online proberen en keken binnen het assortiment van de bouwmarkt welke producten daarvoor in aanmerking kwamen”, blikt ondernemer Stefan Heijink terug op de start van Schroeven-online.nl in 2014. De keuze viel destijds op bevestigingsmaterialen en aanverwante artikelen, omdat het simpel en goed te verpakken producten zijn waar altijd vraag naar is. Het assortiment werd twee jaar later compleet met de bekende merken SPAX, Heco, Dynaplus en Woodies schroeven. “Aanvankelijk deden we dat er een beetje bij, maar met name de laatste drie jaar zijn we enorm gegroeid. Ook als je het effect van corona eruit haalt groeien we door”, vertelt Stefan Heijink. “We merkten op een gegeven moment dat bijvoorbeeld zzp’ers met een klussenbedrijf en hoveniers er steeds vaker achter kwamen dat we toch wel goedkoper zijn dan de ijzerwarenwinkel om de hoek. Mede door ons complete assortiment blijven zulke klanten vaak terugkomen. En particulieren weten ons daarnaast ook goed te vinden.”

Huidige magazijn van Schroeven-online.nl meerdere keren uitgebreid 

Het huidige magazijn van Schroeven-online.nl naast de Zutphense bouwmarkt werd al enkele keren uitgebreid om plaats te bieden aan die groei en ook het personeelsbestand nam toe tot zes werknemers. Eind 2019 werden bovendien concurrenten Schroevenspecialist.nl en Hecospecialist.nl overgenomen en na een eerdere uitbreiding van de webshop naar België is nu ook Duitsland aan beurt.  Door al die ontwikkelingen is de grens inmiddels bereikt van wat er binnen het bestaande onderkomen mogelijk is. Met de aanstaande verhuizing naar de Boggelderenk in Zutphen komt daar een oplossing voor. “Op de nieuwe locatie van Schroeven Online is straks ruimte om flink door te blijven groeien”, blikt Stefan Heijink vooruit. “Onze bedrijfsruimte voor de webshop op de Revelhorst is groter dan alle bedrijfsruimte bij elkaar die we nu aan de Leestenseweg hebben, dus dit is wel echt een flinke stap.”

KlusVisie.nl biedt actualiteit voor professionals uit de klussen- en onderhoudsbranche. De rubriek Klussen biedt klustips, nieuws over klussen en nog veel meer.

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

KlusVisie nieuwsbrief ontvangen?

Nieuwsbrief

Delen