Vleermuizenoverlast verleden tijd met opvangkast

Heb je te maken met vleermuizenoverlast? Miecon uit Nijmegen, gespecialiseerd in mitigatie, en IsoBouw hebben dan wellicht de ideale oplossing voorhanden. Deze bedrijven brengen namelijk de airpop-kast op de markt voor de opvang van vleermuizen.
Vleermuizenoverlast verleden tijd met opvangkast| KlusVisie
Vleermuizenoverlast verleden tijd met opvangkast| KlusVisie

Vleermuizenoverlast of niet, volgens de ‘Wet natuurbescherming’ moeten dieren en planten worden beschermd door extra maatregelen, zoals bijvoorbeeld het plaatsen van vervangende nestkasten. Hiervoor ontwikkelde IsoBouw eerder al samen met Miecon de Avi-nestkast voor mussen en mezen. Voor vleermuizen werkte Miecon tot nu toe met een houten systeem, hetgeen zijn beperkingen had. In samenwerking met IsoBouw, dat een paar weken geleden een na-isolatiesysteem introduceerde, is er nu een airpop-variant ontwikkeld. Dankzij de toepassing van airpop zijn de kasten isolerend, licht in gewicht, maatvast, vochtongevoelig en duurzaam.

Vleermuizenkast biedt huisvesting aan 200 vleermuizen

De gepatenteerde vleermuizenkast heeft een afmeting van 800 x 1000 mm en kan eenvoudig ingebouwd worden in de spouwmuur. De kast kan huisvesting bieden aan circa 200 vleermuizen, die zowel horizontaal als ook verticaal kunnen wegkruipen. Uitwerpselen worden automatisch afgevoerd uit de kast door de vorm en door de in- en uitvliegbewegingen van de vleermuizen. Voor de ingang zijn speciale toegangsstenen verkrijgbaar die in de buitenmuur worden ingemetseld en toepasbaar zijn bij iedere lagermaat. De airpop-vleermuiskast kan worden besteld via Miecon.

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

KlusVisie nieuwsbrief ontvangen?

Nieuwsbrief

Delen