Verwarming in vloer of plafond met de SpeeTile

Stel: je hebt een opdrachtgever met een huis met een prachtige vloer en hij wil zijn verwarmingssysteem verduurzamen zonder die vloer open te breken voor vloerverwarming. Geen probleem. Dan kies je voor een systeem in de muur of het plafond dat zowel kan verwarmen als koelen. Het kan met de SpeeTile van WARP Systems.

Verwarming in vloer of plafond met de SpeeTile| KlusVisie

De installatie van traditionele vloerverwarming brengt gewoonlijk heel wat uitdagingen met zich mee. Zeker als je er een mooie vloer voor moet verwijderen. Vaak is er puin en stof door hak-, breek-, en freeswerk. Ook heb je te maken met maximale opbouwhoogte door plinten en deuren. WARP Systems begon met het idee om de dunste, lichtste en makkelijkste watergedragen vloerverwarming van Nederland te ontwikkelen. En dat is gelukt. Inmiddels is het makkelijk te installeren systeem (voor zowel doe-het-zelvers, als vakmensen) de all-round oplossing geworden voor verwarmen en koelen (in combinatie met een warmtepomp) vanuit vloeren, wanden en plafonds. Het is geschikt als hoofdverwarming en overal te plaatsen; in elke kamer, kantoren en zelfs in bedrijfshallen en (woon)boten.

SpeeTile

SpeeTile is een zogeheten ‘natbouwsysteem’. Dat betekent dat het wordt afgewerkt met een natte laag die de buizen van het systeem omsluit. Hierdoor worden warmte en koeling goed overgedragen aan de bouwmassa. Dit levert maximaal rendement op. De SpeeTube-verwarmingsbuizen liggen direct onder het oppervlakte en zijn snel op temperatuur. Daardoor hoeft het niet dag en nacht aan te staan, wat energie bespaart. Dit gepatenteerde klik-breek-schuifsysteem past altijd, zelfs zonder te meten.

Als vloerverwarming kan het op veel soorten ondervloeren worden geplaatst, zelfs op (stabiele) houten vloeren. De SpeeTile 10 is het dunste verwarmingssysteem (15 mm) en is perfect voor situaties met weinig opbouwhoogte. SpeeTile 12 wordt gebruikt daar waar meer opbouwhoogte beschikbaar is (vanaf 35 mm).

Ook is het systeem geschikt als wand- of plafondverwarming. De matten, waar de verwarmingsbuizen in komen te zitten, zijn makkelijk te verwerken in een stuclaag. De stuc kan eenvoudig door de matten worden gespoten en hecht aan de ondergrond. Na het uitharden gedragen de kunststof matten zich als wapening in het stucwerk, wat scheuren helpt voorkomen. Met de SpeeTrace-warmtedetectiesticker is boren in de wand of het plafond mogelijk zonder de buizen te beschadigen.

Extra energiebesparing

Lage temperatuur watergedragen vloer-, wand-, en plafondverwarming zijn toekomstbestendig en zuiniger dan radiatoren. Traditionele systemen warmen langzamer op, waardoor ze vaak constant aanstaan. SpeeTile van WARP Systems zijn echter wel snel op temperatuur. Ze zijn snel te sturen en het is mogelijk om nachtverlaging toe te passen. Omdat het systeem gelijkmatig en over de gehele oppervlakte verdeeld is en op lage temperatuur verwarmt, verbruikt het veel minder energie om een ruimte snel op temperatuur te krijgen. Hiermee is jaarlijks veel geld te besparen en het is beter voor het milieu.

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen