Verticale en compacte douchebakafvoer Tempoplex

De nieuwe douchebakafvoer Tempoplex van Viega onderscheidt zich door een hoge afvoercapaciteit die ruim boven de standaardvereisten ligt en een opvallend design van de afdekkap. Een recente designupdate heeft ervoor gezorgd dat de verticale afvoer nu aanzienlijk minder installatieruimte vergt.
Verticale en compacte douchebakafvoer Tempoplex| KlusVisie
Verticale en compacte douchebakafvoer Tempoplex| KlusVisie

De compacte kenmerken van de Tempoplex maakt de afvoer interessant voor installateurs, aldus Viega. Daarnaast zijn door de combinatie met de centrische afvoerbuis renovaties vanaf de onderzijde nu nog eenvoudiger uit te voeren. Regendouches en ruim bemeten douchekoppen worden door consumenten, corporaties en ontwikkelaars steeds vaker toegepast om comfortabel te kunnen douchen. Aan de afvoerzijde wordt deze trend ondersteund door de hoge capaciteit van de Tempoplex- douchebakafvoeren van Viega, die eerder al informatie bood over levensloopbestendige badkamers. De nieuwste uitvoering met een centraal geplaatste verticale afvoerbuis voor douchebakken met een afvoeropening met een diameter van 90 mm heeft bijvoorbeeld een afvoercapaciteit van 0,62 l/s. Toch is de benodigde ruimte voor de afvoer onder de douchebak verder gereduceerd. Door de centrische positie van de afvoeraansluiting, wordt de inbouwhoogte geminimaliseerd tot niet meer dan de hoogte van de douchebak. De totale inbouwhoogte van de afvoereenheid bedraagt slechts 137 mm inclusief de buisaansluiting.

Bijkomende installatievoordelen Tempoplex

Dit betekent onder meer dat de nieuw ontworpen afvoer Tempoplex het achteraf inbouwen van prefab badkamers eenvoudiger maakt. Met een kernboring van 120 mm doorsnede is het mogelijk om de afvoer achteraf aan te sluiten onder de douchebak op het leidingwerk. Handig, omdat de afvoerleiding onder de douchebak hierdoor niet verlegd hoeft te worden.

Kleurconcept

De nieuwe afvoer is inwendig nog strakker en ronder uitgevoerd. Hierdoor kan vuil zich nagenoeg niet hechten. Indien men de afvoer toch wil schoonmaken, kan het stankslot eenvoudig met een simpele draaibeweging gedemonteerd worden. Dit stankslot is duidelijk herkenbaar aan de gele kleur dat aangeeft dat het hierbij gaat om een met de hand instelbaar onderdeel. De verticale Tempoplex is geschikt voor aansluiting van DN 40 en DN 50. Dit vereenvoudigt het voorraadbeheer terwijl de installateur altijd een passende afvoer bij de hand heeft. De verchroomde design afdekplaat van de Tempoplex afvoer met de vertrouwde driepuntsaansluiting is eenvoudig afneembaar en kan optioneel worden voorzien van een vernieuwde haarvanger in nieuw design.

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen