Vernieuwde houtschroeven en schroefankers

Tijdens de Bouwbeurs 2023, die van 6 tot en met 10 februari in De Jaarbeurs wordt gehouden, is ook Heco-Schrauben aanwezig. Sinds de laatste Bouwbeurs in 2019 is het assortiment de Duitse fabrikant van schroeven en bevestigingssystemen flink aangepast. Op de Bouwbeurs vestigt het bedrijf de aandacht vooral op de uitgebreide lijn Heco-Topix-plus houtschroeven, maar daarnaast is er natuurlijk ook informatie over de aanvullingen in het assortiment Multi-Monti-plus schroefankers beschikbaar. Heco-Schrauben is te vinden op stand D066 in hal 12, waar bezoekers de schroeven ook zelf kunnen uitproberen.

Vernieuwde houtschroeven en schroefankers| KlusVisie
Vernieuwde houtschroeven en schroefankers| KlusVisie

Met Heco-Topix-plus heeft de Duitse schroevenfabrikant naar eigen zeggen een zeer uitgebreide lijn schroeven op de markt gebracht, die oplossingen biedt voor vrijwel alle toepassingen in de (hout)bouw en de houtbewerking. In de schroeven zijn drie technische innovaties van het bedrijf toegepast – GripFit, MagicClose en PerfectPitch – die het werken met de schroeven efficiënt en comfortabel moeten maken. De GripFit-technologie zorgt voor een optimale grip van het Heco-Drive-bit op schroeven met de Heco-Drive schroefkop. Het bit is conisch, zodat schroeven – ook van RVS – vanzelf op het bit worden vastgehouden. Heco-Drive is uitwisselbaar met standaard torx.

Door het MagicClose-effect worden houtdelen - dankzij de variabele schroefdraad – vanzelf tegen elkaar aan getrokken. De houtdelen hoeven dus niet voorgespannen te worden, waardoor de verwerking nog sneller gaat en de verbinding bovendien sterker is. PerfectPitch houdt in, dat de spoed van de schroefdraad afhankelijk van de schroeflengte geoptimaliseerd is. Korte schroeven hebben bijvoorbeeld een lage spoed, waardoor de schroef met meer schroefdraad in het hout verankerd zit en er een sterkere verbinding ontstaat. Langere schroeven hebben een hoge spoed, zodat ze sneller in het hout kunnen worden gedraaid.

Heco-houtschroeven

Het Heco-Topix-plus assortiment omvat RVS, blauw- en geelverzinkte schroeven met PZ-, HD- of T-aandrijving en diverse soorten schroefkoppen voor de montage van alle soorten houtconstructies. Ze zijn verkrijgbaar als voldraad- of deeldraadschroef met een diameter van 2,5 tot 10 millimeter. Er zijn Heco-houtschroeven voor de montage van vloeren en terrassen, voor de keuken- en interieurbouw, de meubelbouw en voor de bevestiging van plaatmateriaal, glaslatten, isolatiemateriaal en zonnepanelen. Daarnaast levert de fabrikant draadstangen, stalen deuvels voor staal-houtverbindingen en de speciale Multi-Monti TC schroefankers voor de montage van houtdelen op beton.

Multi-Monti-plus schroefankers

Ook het assortiment Multi-Monti-plus schroefankers is de afgelopen jaren gestaag uitgebreid. Schroefankers hebben als groot voordeel dat ze alleen met de schroefdraad in het beton verankerd zijn en toch zwaar belast kunnen worden. Vergeleken met chemische en mechanische ankers kunnen ze zeer snel verwerkt worden: simpelweg een gat boren, het boorsel verwijderen en de schroef indraaien.

De schroefankers van Heco hebben een aantal nieuwe typegoedkeuringen gekregen; onder andere voor het meervoudig gebruik voor tijdelijke bevestigingen in jong beton. Multi-Monti-plus schroefankers kunnen daardoor gebruikt worden in betonplaten met een dikte van slechts 180 mm. Dankzij verbeterde eigenschappen zijn de schroefankers ideaal voor de bevestiging van richtsteunen voor bekisting, geprefabriceerde betonnen onderdelen, valbeveiligingen of de tijdelijke installatie van toevoerleidingen op de bouwplaats.

Daarnaast heeft het Heco-schroefanker als eerste in de markt een goedkeuring gekregen voor het gebruik in metselwerk. Ze kunnen nu dus ook gebruikt worden in kalksteen, licht beton en baksteen. Praktische toepassingen van de goedgekeurde schroefankers zijn draagsystemen voor gebouwtechnologie, de montage van glazen constructies en gevelelementen.

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen