Verbeterde ventilatierooster VloerVent Cobra

Met de nieuwe VloerVent Cobra biedt Ubbink volop opties aan zijn klanten. Want nu is er de mogelijkheid om de positie van het ventilatierooster gedurende het metselen niet alleen in hoogte maar ook naar links of rechts aan te schuiven. Vandaar de naam Cobra. Daardoor sluit het rooster altijd perfect aan bij het metselwerk en heb je geen lelijk afgetikte steentjes, aldus de fabrikant. Verder kent de koker - die uitkomt in de kruipruimte - naast een rechthoekige nu ook een ronde uitvoering.
Verbeterde ventilatierooster VloerVent Cobra| KlusVisie
Verbeterde ventilatierooster VloerVent Cobra| KlusVisie

Het nieuwe ontwerp van de VloerVent begon met de vraag of de Research & Development-afdeling van Ubbink iets kon bedenken waarbij het rooster tijdens het metselen nog iets naar links of rechts geschoven kan worden, zodat er geen grote voeg of klein stukje afgetikt steen nodig is. De afdeling heeft daarvoor een handige prikker bedacht waarmee je de VloerVent tijdelijk vastprikt in het isolatiemateriaal. Ga je de VloerVent Cobra op de definitieve plek zetten, dan maak je hem weer los. Vervolgens plaats je het rooster direct naast de baksteen en bevestig je hem definitief aan de isolatie met dezelfde prikker.

VloerVent Cobra met ronde koker voor een rond gat

Ubbink, dat eerder dit jaar een webinar organiseerde over de wkb, heeft gelijk maar de mogelijkheid aangegrepen om overige verbeteringen door te voeren. Zo blijkt dat er in de bouw onder vloeren vanuit de kruipruimte in de muur vaak een ronde uitsparing werd gemaakt voor de vloerventilatiekokers. Om daar vervolgens een rechthoekige koker in aan te sluiten. Dat moet slimmer kunnen. Vandaar dat de VloerVent Cobra naast een rechthoekige nu ook een ronde variant heeft. Om een gat in de constructie te maken is de ronde variant voorzien van een handige kartelrand. Je hoeft daardoor geen aparte gatenboor meer te gebruiken. Je draait de buis met de kartelrand gewoon rond, waardoor automatisch de juiste uitsparing ontstaat.

Verlengde koker voor dikke muren

Een andere ontwikkeling die je ziet is dat de isolatie-eisen van de spouwmuur steeds strenger worden. En dat de spouwmuren daardoor steeds dikker worden. Bij de oude VloerVent moest er daardoor vaak een extra verloopstuk worden geplaatst om die diepte op te vangen. Bij de nieuwe VloerVent Cobra is dat niet meer nodig. Ubbink heeft deze standaard verlengd. Verder is de nieuwe ventilatiekoker nu ook te gebruiken bij steenstrips. Ook een nieuwe ontwikkeling die je steeds meer tegenkomt in de woningbouw. De fabrikant heeft het design zo aangepast dat je het rooster eenvoudig op de gewenste lengte kunt afzagen.

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

KlusVisie nieuwsbrief ontvangen?

Nieuwsbrief

Delen