VEH stelt richtprijzen op voor verbouwingen

Met zo’n 800.000 leden is Vereniging Eigen Huis een consumentenorganisatie die zaken voor elkaar krijgt. Om haar leden ook bij te staan bij het onderhandelen met vakmensen, stelde de vereniging richtprijzen op voor bepaalde verbouwingen. Het gaat om onder meer het toilet, de zolder, de badkamer, de keuken, een dakkapel en een aanbouw. 
VEH stelt richtprijzen op voor verbouwingen| KlusVisie

Hieronder volgt een voorbeeld van richtprijzen voor de verbouwing van een badkamer. De Vereniging Eigen Huis, die eerder ook onderzocht wat woningonderhoud doet voor de waardeontwikkeling, stelt dat dit gemiddelde kosten zijn. Bovendien zijn de prijzen exclusief het slopen van de oude badkamer. En voor onderstaande prijzen geldt dat ze inclusief btw en montage zijn.
• Simpele uitvoering, met een afmeting van twee bij drie meter: € 2.850
• Gemiddelde uitvoering, met een afmeting van twee bij drie meter: € 6.000
• Luxe uitvoering, met een afmeting van twee bij drie meter: € 15.000
• Simpele uitvoering, met een afmeting van drie bij drie meter: € 3.500
• Gemiddelde uitvoering, met een afmeting van drie bij drie meter: € 7.000
• Luxe uitvoering, met een afmeting van drie bij drie meter: € 17.000
Simpel: goedkoop sanitair en niet alles in de badkamer wordt vervangen. De eigenaar laat bijvoorbeeld het tegelwerk in oude staat.
Gemiddeld: compleet nieuwe badkamer door een vakman, niet te dure tegels en geen A-merk sanitair.
Luxe: compleet nieuwe badkamer gerealiseerd door een vakman, hoog budget voor tegels, A-merk sanitair, bad en luxe afwerking.

Richtprijzen voor verbouwingen toetsen

Wie inzicht wil krijgen in bouwkosten, kan ook de nieuwe versie van de BouwkostenWijzer Verbouw 2021 aanschaffen. Dit zakboekje van de Bouwinformatie biedt richtprijzen van veel toegepaste bouwdelen. Da’s handig bij het begroten, het toetsen van offertes en het maken van kostenvergelijkingen. Met de BouwkostenWijzer heb je actuele prijzen onder handbereik, aldus de uitgever. Naast de bouwdeelprijzen is er ook een selectie van kengetallen opgenomen in de BouwkostenWijzer Verbouw. Deze kengetallen zijn bedoeld om de haalbaarheid van bouw- en herbouwplannen te toetsen. Ze zijn gebaseerd op actuele bouwkosten-gegevens die worden doorgerekend met BIM-modellen. De door de uitgever samengestelde getallen vormen een handig hulpmiddel tijdens de initiatief- en voorbereidingsfase.

Meer informatie: www.eigenhuis.nl/wonen/verbouwen/wat-kost-verbouwen#/ en webwinkel.bouwformatie.nl/bouwkostenwijzer

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen