Ubbink organiseert webinar over de Wkb

Donderdag 27 mei houdt Ubbink een webinar over de Wkb (Wet kwaliteitsborging voor het bouwen). Het afgelopen half jaar heeft de leverancier met aannemers, installateurs en met de kwaliteitsborger diverse proefprojecten gedaan.
Ubbink organiseert webinar over de Wkb| KlusVisie
Ubbink organiseert webinar over de Wkb| KlusVisie

De Wkb gaat 1 januari 2022 van start. Ubbink houdt de webinar over de Wkb om te delen wat het bedrijf tot nu toe heeft geleerd van de proefprojecten. Het webinar ‘Zo werkt de Wkb in de praktijk’ zit dan ook boordevol tips en tricks, is de belofte.

Praktijkvoorbeelden tijdens webinar over de Wkb

Grootste verandering bij de Wkb is dat de bewijslast bij problemen in de bouw straks komt te liggen bij de aannemer en de installateur. Via een opleverdossier moet de vakman naar de klant toe aantonen dat er volgens de regels en wettelijke eisen is gewerkt. Hoe doe je dat? Wat zijn de valkuilen bij het maken van zo’n opleverdossier? Daan Schellevis werkt bij aannemer Roosdom Tijhuis en is één van de sprekers tijdens het webinar. Roosdom Tijhuis is al bijna anderhalf jaar bezig met de Wkb en heeft inmiddels al een aantal projecten Wkb-proof opgeleverd. Als geen ander kan Daan Schellevis vertellen hoe de Wkb in de praktijk werkt. Ook beantwoordt hij tijdens het webinar alle vragen die daarover zijn bij de kijkers. Bijgestaan door Eric Houtman die namens de kwaliteitsborgers aanschuift.

Begin er nu mee!

Ubbinks belangrijkste tip bij de Wkb is dat de vakman er vooral mee moet gaan beginnen. Door nu proefprojecten te doen en van elkaar te leren, zorg je ervoor dat je er op 1 januari klaar voor bent. Ubbink ziet de webinar als de pauze tussen de eerste en tweede helft van een voetbalwedstrijd. Waarbij even wordt stilgestaan bij wat tot nu toe is geleerd. En er wordt vooruit geblikt naar de tweede helft waarin de puntjes op de i worden gezet.

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen