Snellere start tegelen anhydrietvloer met vloertegelpasta

Het plannen van het tegelen van een anhydrietvloer is best een uitdaging. De droogtijd kan fors oplopen, omdat het restvochtgehalte nauw luistert. Met de nieuwe tegelpasta ADP FLOOR stabicol van Omnicol kan direct op de anhydrietvloer met een restvochtgehalte tot max 2,0 cm-% worden getegeld, aldus de fabrikant. De tegelzetter start veel sneller omdat de vloer minder lang hoeft te drogen. Dat moet tijd en geld schelen en de bouwplanning beter haalbaar maken door efficiënter werk.
Snellere start tegelen anhydrietvloer met vloertegelpasta | KlusVisie
Snellere start tegelen anhydrietvloer met vloertegelpasta | KlusVisie

De regel om een anhydrietvloer te kunnen tegelen is dat het restvochtgehalte maximaal 0,5 cm-% mag zijn. Dat luistert erg nauw: de droogtijd kan oplopen tot wel twaalf weken. Het tegelen van zo’n vloer vergt een aantal handelingen met uitgekiende producten. Voor een probleemloze kwaliteitsvloer die lang meegaat zijn niet alleen een goede tijdsplanning, maar ook vakmanschap onontbeerlijk.

Halvering van wachttijd voor tegelen anhydrietvloer


Met de nieuwe tegelpasta ADP FLOOR stabicol van Omnicol kan de tegelzetter direct op de anhydrietvloer met een restvochtgehalte tot max 2,0 cm-% tegelen. Hij start veel sneller omdat de vloer minder lang hoeft te drogen. Dat halveert de wachttijd mogelijk tot zes weken, afhankelijk van de omstandigheden, belooft Omnicol. ADP FLOOR stabicol wordt direct op de vloer aangebracht, voorstrijk is niet nodig. Dat scheelt nog meer kostbare tijd en geld. De tegelpasta is direct klaar voor gebruik en geeft minder restafval, de tegelzetter gebruikt wat hij nodig heeft. Het product is geschikt voor XL en XXL groot formaat (dunne) tegels en natuursteen, is blijvend elastisch en toepasbaar bij vloerverwarming.

Tijdwinst geeft bouwpartners voordelen

De tijdwinst van de tegelzetter die met ADP FLOOR stabicol werkt komt ook de planning van de aannemer ten goede. Hij heeft er minder voorbereidend werk door, want hoeft bijvoorbeeld de toiletvloer niet af te zetten. En op een later moment hoeven vakmensen niet terug te komen om op hun knieën vloeren te smeren. Ook voor het vloerenbedrijf geeft het voordeel; alles kan ineens gevloeid worden. Dat scheelt tijd en geld en dat maakt de bouwplanning beter haalbaar door efficiënter werk. Kijk op www.omnicol.eu/nl/omnicolverbindt voor meer informatie over deze nieuwe vloertegelpasta.

KlusVisie.nl biedt actualiteit voor professionals uit de klussen- en onderhoudsbranche. De rubriek Klussen biedt klustips, nieuws over klussen en nog veel meer.

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen