Smalle groepenkast voor compacte renovaties en uitbreiding

Met de 110 mm smalle Hafonorm 6+6 biedt ABB nu een kant-en-klare oplossing voor uitbreiding van groepenkasten met 12 groepen. Door de smalle uitvoering leent de nieuwe groepenkast zich bij uitstek voor een compacte uitbreiding in bestaande meterkasten.

Smalle groepenkast voor compacte renovaties en uitbreiding| KlusVisie

Wie de woning van nu vergelijkt met die van tien jaar geleden, merkt al snel dat het gebruik van elektrische apparatuur een enorme vlucht heeft genomen. Dat is onder meer het gevolg van technologische ontwikkelingen en de opkomst van thuiswerken, maar ook woningbeveiliging en -automatisering hebben gezorgd voor nieuwe elektrische apparatuur in de woning. Opgeteld bij de populariteit van zonnepanelen, laadpalen en het toenemende aircogebruik is de energievraag van de woning veranderd. De verwachting is dat deze verandering blijvend is. De groeiende vraag maakt uitbreiding van de groepenkast noodzakelijk, waarbij een compacte uitbreidingskast vaak de voorkeur heeft.

Praktische oplossing

ABB biedt hiervoor een oplossing met een nieuwe smalle groepenkast die naast de bestaande groepenkast kan worden geïnstalleerd. De nieuwe Hafonorm 6+6 kan niet alleen los worden gebruikt, maar ook worden aangesloten op de bestaande (Hafonorm) groepenkast zonder te veel ruimte in te nemen.

De Hafonorm 6+6 (type: HNL) bestaat uit een smalle behuizing van 110 x 330 mm en bevat twee rijen van elk zes modules, inclusief een frame met 2 DIN-rails. Het is mogelijk om de behuizing te voorzien van een aardingset aan de zijkant 


door een uitbreekpoort. Er bevinden zich uitbreekpoorten aan de zijkanten en achterkant van de behuizing – geen losse inzetstukken.

Bekabeling groepenkast

Voor de bekabeling biedt het product diverse mogelijkheden: massieve draad (1,5 tot 4 mm²), soepele draad (1,5 tot 4 mm²), soepele draad met ongeïsoleerde adereindhuls (1,5 tot 2,5 mm²) of soepele draad met geïsoleerde adereindhuls (tot 1,5 mm²).

De Hafonorm 6+6 maakt deel uit van het vertrouwde en bewezen Hafonorm-programma en voldoet aan de IEC/NEN-veiligheidsnormen. De behuizing is gemaakt van 100 procent gerecycled kunststof. De Hafonorm 6+6 is compatibel met andere Hafonorm-groepenkasten en accessoires, zoals buisinvoeren, wat de installatie gebruiksvriendelijk maakt.