Houtfixen met houtfix
We komen het allemaal regelmatig tegen in hout: scheuren, noesten, schade aan kanten en hoeken. Die kun je met een best indrukwekkende hoeveelheid producten herstellen. Maar zeker bij zichtwerk is de keuze beperkter. Daarom ziet Greenpaints mogelijkheden voor het houtreparatiesysteem Houtfix. Dit bestaat uit staven Ast-vuller die in vijftien kleuren verkrijgbaar zijn, onder meer in de kleuren walnoot, eiken, grenen en ivoor. En in transparant.
Een echt pluspunt is de wachttijd per reparatie: de klus is zo gepiept. Eerst schuif je een stick in een hotmelt pistool dat het materiaal snel tot 200 °C opwarmt. Vervolgens laat je net even meer pasta in een scheur of gat lopen dan dat er in past. Daarna zet je een koelijzer op de vulling. Kort wachten en dan het koelijzer verwijderen. Met een handschaaf haal je het overtollige materiaal weg. Het materiaal zakt niet in. Haal het schuurpapier over de reparatie en je kunt vervolgens zonder te hoeven wachten afwerken met bijvoorbeeld olie, beits of vernis. Ongebruikt vulmateriaal dat niet is gesmolten, kun je bewaren in een containertje. Nog een fijne bonus: het is opvallend schoon werken met Houtfix, geen kleefzooi als met polyester of gedoe met andere 2K-producten.
Greenpaints levert Houtfix als een complete profset voor 329 euro. De Easy-set met een ander pistool kost 127 euro en een set van vijftien vulsticks 33,50 euro. Alle prijzen zijn exclusief btw.
Nooit meer geëmmer over de verzetketel
Tijdens de oorlog zat iedereen in het verzet. Wat na de oorlog niet zo bleek te zijn. Over de vraag wie nu wel of niet een verzetsheld was, konden verjaardagsfeestjes zomaar opwaarderen tot complete veldslagen. Wat leven we inmiddels in geweldig vreedzame tijden, dat we ons druk mogen maken of een verzetketel nu wel of niet een onding is.
Een onding, zo besloten een paar echte vakschilders. Want voor je het weet, heb je tijdens de schilderklus weer een vervuilde ketel in je handen. De mannen wezen de ketelrand als boosdoener aan en ontwierpen de Geemmer die een eind aan het geëmmer moet maken. De emmer beschikt over een dubbelwandige rand. Deze zorgt dat je bij het afstrijken geen last meer hebt van langs de buitenzijde druipende verf. Ze voegden verticale ribbels aan de binnenzijde toe waar je de roller overheen kan halen voor een optimale verfverdeling. Er zit ook een handvat aan de emmer dus hoeft je deze niet in een verzetketel te zetten. Het mag wel, de pastic emmer kan niet draaien in de ketel. De deksel sluit op de buitenrand, om nog schoner kunnen werken.
De mannen trokken opvallend veel bezoekers die de ergernis direct herkenden. Wat ook hielp: ze deelden gratis emmers uit. De prijs per emmer bedraagt 1,64 euro exclusief btw. Bij grotere afnamen vliegt de stuksprijs omlaag. De deksel moet je apart aftikken: 0,74 euro per stuk exclusief btw, een kwantumkorting behoort tot de mogelijkheden.
Lees het volledige artikel in KlusVisie 8-2019.