Schroevenshop Wovar gaat de grens over

Online schroevenbedrijf Wovar uit Groningen maakt een behoorlijke groei door de laatste tijd. De nog jonge onderneming begon een paar jaar geleden in Nederland met de verkoop van schroeven en ijzerwaren aan onder meer klusbedrijven. Vanaf nu levert het bedrijf ook meer dan 2000 producten in Duitsland. 
Schroevenshop Wovar gaat de grens over| KlusVisie
Schroevenshop Wovar gaat de grens over| KlusVisie

Wovar is gespecialiseerd in schroeven en andere bevestigingsmaterialen voor de (buiten)klusser. Enkele producten die het bedrijf levert zijn bijvoorbeeld RVS410-vlonderschroeven en hoogwaardige 4 x 50 mm-tuinschroeven. Daarnaast heeft Wovar naar eigen zeggen alle maten slotbouten (ook in het zwart), topkwaliteit boortjes, verzinkte en rvs tellerkopschroeven (ook wel schotelkopschroeven genoemd), golfplaatschroeven, plankdragers, paalhouders, terrasdragers, spaanplaatschroeven, zelftappers, borderranden, deurklinken en deurbeslag, ramen voor overkapping, onzichtbare balkdragers en harmonica schaduwdoeken in het assortiment.

Leergeld van Wovar

Wovar is opgericht door de 26-jarige ondernemer Jesse Keizer. Hij licht toe: “Ik begon in Nederland met de online verkoop van een handjevol soorten en maten schroeven. Al snel zag ik dat mensen in de zoekfunctie van mijn website ook op andere ijzerwaren zochten. Zo heb ik het assortiment snel uitgebreid. Nu hebben we ook de stap naar Duitsland gemaakt. We bieden nu 60 procent van het Nederlandse assortiment in Duitsland aan. Sommige artikelen zijn te zwaar of te lang en daardoor relatief duur voor verzending naar ons buurland. Daar hebben we wel wat leergeld voor betaald. We zien ook dat Duitsers hele andere artikelen gebruiken dan Nederlanders. Zoals zwaarder uitgevoerde hengen en onzichtbare balkdragers, spullen die we in Nederland bijna niet verkopen. Het is een hele kluif. We vertalen de producten zelf met echt Duits personeel. Zij verdiepen zich in ons product. Ik wil dat het klopt. De Youtube-video’s in het Duits maken is misschien nog wel het meeste werk. Dat moet nog gebeuren. Waar het ondernemers avontuur gaat eindigen? Geen idee. Frankrijk lijkt mij wel een leuke uitdaging hierna. Eerst Duitsland maar eens aan de praat krijgen, de eerste orders zijn er in ieder geval.”

KlusVisie.nl biedt actualiteit voor professionals uit de klussen- en onderhoudsbranche. De rubriek Klussen biedt klustips, nieuws over klussen en nog veel meer.

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

KlusVisie nieuwsbrief ontvangen?

Nieuwsbrief

Delen